Karavana radosti i prijateljstva

Počela 14. sezona Sportskih igara mladih

Gradačac je od samog početka uz Igre te je ove godine 14. put bio domaćin najljepše sportske priče u regiji.
Sport / Ostali sportovi | 14. 05. 2024. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanjima u Vitezu, Zavidovićima, Gradačcu i Kladnju započele su sportske aktivnosti 14. Plazma Sportskih igara mladih, čije je održavanje ove godine planirano u 46 bh. gradova.

Uvod u ovogodišnja sportska natjecanja bile su edukativno-zabavne radionice održane u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša FBiH, na kojima su dječaci i djevojčice imali priliku učiti o važnosti zaštite životne sredine.

Prijateljstva i međusobno poštovanje 

Radionice su dio projekta "Zero Waste - budi dio igre, čuvajmo našu planetu", kojeg Plazma Sportske igre mladih provode u suradnji s kompanijom Coca-Cola.

Foto: PR / Počela 14. sezona Sportskih igara mladih

Zajedno s Olimpijskim odborom BIH Igre i ove godine na terenima širom BiH promoviraju olimpijske vrijednosti, potiču na razvoj prijateljstva, međusobnog poštovanja i fair playa.

Pokrovitelj regionalnih natjecanja je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Vitez je bio prvi domaćin m:tel Dana sporta i regionalnih natjecanja. Više od 1.000 djevojčica i dječaka od 1. do 5. razreda svih osnovnih škola s područja Općine Vitez i susjednih općina uživali su u sportsko- zabavnom programu.

Učenici generacije i predstavnici škola s načelnikom Borisom Marjanovićem upalili su plamen Igara nakon čega su uslijedila natjecanja u atletici i Moja kravica Cup-u u igri između dvije vatre.

Medalje su otišle u osnovne škole "Vitez", "Bila" i "Dubravica", a nakon ovih,održana su i takmičenja u malom nogometu i košarci.

Odmjerili snage

Zavidovići su, sada već tradicionalno, bili domaćin turnira u malom nogometu. Kroz partnerstvo s UEFA Foundation for children, Igre i ove godine nastavljaju raditi na promociji ženskog nogometa i generalno poticanja što većeg broja djevojčica da se prijave na natjecanja.

"Danas smo se odlično zabavile i baš smo sretne što smo osvojile prvo mjesto. Radujemo se finalu u Sarajevu i nadamo se da ćemo i tamo biti jednako uspješne", rekla je Samija Bečirević iz ŽNK Krivaja Zavidovići, koja je pobijedila na Coca-Cola kupu u Zavidovićima.

Foto: PR / Počela 14. sezona Sportskih igara mladih

Gradačac je od samog početka uz Igre te je ove godine 14. put bio domaćin najljepše sportske priče u regiji.

Natjecanja u ovom gradu započela su utakmicama Pili kupa u malom nogometu, a pobjednici su dječaci iz ekipe NK Zvijezda Gradačac.

"Pobijedili smo turniru u našem gradu i jedva čekamo natjecanje u Sarajevu. Bilo nam je super, ali nam je još draže što smo prvi", rekao je Bajazit Kikić iz pobjedničke ekipe.

Foto: PR / Počela 14. sezona Sportskih igara mladih

Osim natjecanja u malom nogometu, u Gradačcu su održana i natjecanja u odbojci na pijesku i košarci.

Vatrene igre 

Pobjednici JUB Jupol Cup-a u odbojci na pijesku su ekipe Vidara i Optima Modriča. U okviru Kinder Joy of moving kupa u košarci, u konkurenciji dječaka najuspješnija je bila ekipa Air Ball Masters, dok je u kategoriji djevojčica najbolja bila ekipa Ženski Lakersi.

U suradnji s Košarkaškim savezom BiH, a pod pokroviteljstvom FIBA-e, Igre su i ove godine dio kampanje 'Njen svijet, njena pravila' (#HWHR), kroz koju rade na promociji ženske košarke.

Aktivnosti Igara po prvi put su održane u Općini Kladanj, koja je bila sjajan domaćin svog prvog m:tel Dana sporta. Podršku mališanima pružio je i načelnik Jusuf Čavkunović, koji je s najboljim učenicima osnovnih škola s područja općine upalio plamen Plazma Sportskih igara mladih.

Foto: PR / Počela 14. sezona Sportskih igara mladih

Posebni gosti natjecanja bili su korisnici Centra za djecu s višestrukim smetnjama "Koraci nade" iz Tuzle.

Na terenima Moja kravica Cup-a u igri između dvije vatre bilo je vatreno, dok su se na utrci na 60 m odlučivale stotinke.

Medalje su otišle u osnovne škole "Kladanj" i "Stupari", a po završetku natjecanja za najmlađe, održana su i natjecanja u malom nogometu i košarci.

Igre svoje ovogodišnje putovanje nastavljaju u Kozarskoj Dubici, Banja Luci, Zvorniku i Bihaću.

Kopirati
Drag cursor here to close