Ostavio poruku na kameri

Novakova emotivna poruka: Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju

"Iskustvo ne može da vam pomogne svaki put, fizička situacija kod mene je drugačija nego prethodnih deset godina, ali još se držim, nadam se da ću nastaviti s ovakvim igrama", završio je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 29. 05. 2023. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković se plasirao u drugog kolo Roland Garrosa. Za početak je prošao Aleksandra Kovačevića koji nastupa pod zastavom Amerike 6-3, 6-2, 7-6 (1). Kovačević je rođen u New Yorku ali su njegovi roditelji Milan i Milanka Kovačević koji su se u Jugoslaviji nekada bavili stolnim tenisom sa prostora bivše države. Mama koja je porijeklom iz BiH, je kao trener radila u Italiji i Španjolskoj.

Danas je mladi Kovačević ostavio solidan dojam, posebno u trećem setu. U trećem setu je Novak ispustio 5-3, ali je na kraju odigrao tie break na svom nivou. Nakon pobjede je prema tradiciji, Đoković je ispisao poruku na kameri koja je ovaj put imala snažnije značenje nego u nekim drugim navratima.

"Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju", napisao je Đoković.

"Zadovoljstvo je biti ovdje. Jedan od najboljih turnira. Mnogo je emocija u posljednjih 20 godina ovdje. Bio sam izuzetno motiviran, želim otići do kraja na ovom turniru. Čestitam Aleksandru na borbi. Uvjeti su bili teški. Bilo je vjetra. Morao sam da ostanem pozitivan. Prva dva gema sam igrao dobro, ali on je danas imao dosta break šansi, nakon trećeg gema sam izgubio koncentraciju, možemo reći da je igrao na visokom nivou, ali na Grand Slamu smo. Iskustvo ne može da vam pomogne svaki put, fizička situacija kod mene je drugačija nego prethodnih deset godina, ali još se držim, nadam se da ću nastaviti s ovakvim igrama", završio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close