HAK Zrinjski

Mostarac Ivan Obradović treći put zaredom dvostruki prvak države u atletici

Ivan Obradović, atletičar Hrvatskog atletskog kluba Zrinjski, treći put zaredom postao je dvostruki prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji pionira.
Sport / Ostali sportovi | 06. 05. 2018. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Obradović, atletičar Hrvatskog atletskog kluba Zrinjski, treći put zaredom postao je dvostruki prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji pionira nakon što je u disciplinama 60 metara (8,29) i 300 metara (44,30) pobijedio na pojedinačnom prvenstvu BiH za cicibane i pionire održanom na stadionu Kamberovića polje u Zenici.

Na prvenstvu je nastupilo 350 atletičara iz 23 kluba, a organizator je bio Atletski klub Zenica. 

U konkurenciji cicibanki u utrci na 200 metara rezultatom 31,70 drugim mjestom u državi i srebrnom medaljom okitila se i mlada atletičarka Zrinjskog Michelle Samardžić pokazujući velike kvalitete u ovoj disciplini.

Nadomak osvajanja medalje završila je na četvrtom mjestu Ana Dorotea Markić u skoku u dalj (4,17m) koju je djelilo nekoliko centimetara od trećeg mjesta kao i odlična štafeta (4x100m) Zrinjskog (Marija Šunjić, Barbara Prekpalaj, Marija Pehar, Ana Dorotea Markić) koje su dijelile stotinke do brončane medalje.

Dobre i obećavajuće rezultate imali su i ostali članovi HAK Zrinjskog: Lana Zovko, Marija Obradović, Marija Lovrić, Petra Mandlbaum, Ema Damjanović i Vana Tadić.

''Prezadovoljni odličnim nastupom svojih atletičara, osobito na ovakvom jakom natjecanju, gdje su atletičari Zrinjskog pokazali odlične kvalitete i u odnosu na veće klubove koji imaju odlična atletska borilišta i dosta bolje uvjete, ipak su polučili odlične rezultate i nalaze se u samom vrhu BiH atletike. Atletičare Zrinjskog u sljedećem periodu očekuju četiri kola Dječje lige koja će biti održana u Sarajevu'', navode iz HAK Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close