"Svim majkama Lašvanske doline''

Maratonci iz BiH i RH trče za majke poginulih branitelja i ubijenu djecu Viteza

Organizatori su udruge Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane, Udruga maratonaca "Heroji ne umiru KSB“ i Udruga NRO HVO HB KSB.
Sport / Ostali sportovi | 10. 06. 2024. u 15:31 Fena
Maratonci iz BiH i RH trče za majke poginulih branitelja i ubijenu djecu Viteza

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 50 maratonaca iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske krenulo je danas trčati iz Novog Travnika prema Vitezu u sklopu Memorijalne utrke "Svim majkama Lašvanske doline koje su izgubile svoje voljene". 

Organizatori su udruge Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane, Udruga maratonaca "Heroji ne umiru KSB'' i Udruga NRO HVO HB KSB.

Dario Pintarić, predsjednik udruge "Heroji ne umiru" KSB, kazao je kako je lipanj težak mjesec za Hrvate Središnje Bosne.

"Ovo nam je četvrta memorijalna utrka za sve majke Središnje Bosne koje su izgubile svoje voljene. Lipanj je jako težak mjesec stradanja za čitavu Lašvansku dolinu, od 8. lipnja i stradanja Hrvata travničke općine, pa i danas na obljetnicu stradanja osmero djece u Vitezu", kazao je Pintarić.

Podršku su dali i maratonci iz Širokog Brijega.

"Puno je stvari koje bi trebalo napraviti, ali mi kroz sport napravimo to da se nikad ne zaboravi. Došli smo iz svih krajeva u podršci udruzi "Heroji ne umiru". Ima puno i mladih koji s nama trče da odamo počast na spomen-obilježju Osmica, ali i drugim mjestima kao što je Križančevo Selo i Nova Bila", rekao je Širokobriježanin Mario Soldo.

Maratonci bi u Vitez, preko Nove Bile i Križančeva Sela trebali stići nešto prije 18 sati, za kada je zakazano obilježavanje 31. godišnjice ubojstva osmero viteške djece.

Kopirati
Drag cursor here to close