Europsko prvenstvo

Hrvatskoj olimpijki prijetili u Beogradu: Imala danonoćnu zaštitu

Zbog prijetnji smrću Hrvatski taekwondo savez angažirao joj je danonoćnu zaštitu u suradnji s beogradskom zaštitarskom tvrtkom.
Sport / Ostali sportovi | 14. 05. 2024. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matea Jelić (26) zlatna je hrvatska olimpijka rođena u Kninu. Nedavno je otišla na Europsko prvenstvo u Beograd, a tamo je osvojila brončanu medalju.

Zlatna hrvatska tekvandoašica je, međutim, glavnu borbu vodila izvan sportske dvorane.

Zbog prijetnji smrću Hrvatski taekwondo savez angažirao joj je danonoćnu zaštitu u suradnji s beogradskom zaštitarskom tvrtkom.

HTS je povukao taj potez nakon brojnih prijetnji koje Matea prima na svoj račun, otkriva Večernji list. Ona svake godine slavi oslobađajuću akciju "Oluja", a priznala je za kako je dobila neke gnjusne poruke.

"Dobivala sam poruke pune mržnje koje vam se ne usudim ni citirati, a ja ne dam na sebe i ako se time bavim za vrijeme natjecanja to baš i nije pametno. Jer, da biste pobjeđivali u sportskom borilištu trebate izvući čistu snagu. I to mi je zapravo bio najveći izazov sada u Beogradu", rekla je Jelić za VL.

Zaštitari su danonoćno pratili Mateu po Beogradu, a čak su bili prisutni i u dvorani u kojoj su se održavala natjecanja.

"Jedan bi mi zaštitar uvijek bio blizu i kad god bih se okrenula njega bih vidjela pa sam se osjećala sigurno. Zahvalna sam tim ljudima koji su bili uz mene, ali i Savezu koji je odlučio tako paziti na mene i što su obratili pažnju na te stvari. Najvažnije mi je bilo da mi roditelji ne strahuju da mi se može nešto loše dogoditi. Ja sam htjela da oni ostanu kod kuće, no mama nije izdržala pa je došla na dan borbe navijati. Ovo mi je bilo prvi put da imam takvu vrstu zaštite i meni su ti ljudi bili dragi jer su bili jako dobri prema meni. Bili su uz mene cijeli dan, znam da su i spavali u hotelu. Mijenjala su se trojica", dodala je.

Jelić je osvojila zlatnu medalju na OI u Tokiju u kategoriji do 67 kilograma. Osvojila je i svjetsku broncu lani u Azerbajdžanu i europsko zlato u Sofiji 2021.

Kopirati
Drag cursor here to close