Emocije na vrhuncu, Norris prvi put na postolju
Sada je svojih pet minuta dočekao mladi Lando Norris koji je baš u Austriji ostvario jedan od dva najbolja rezultata prošle sezone .

Emocije na vrhuncu, Norris prvi put na postolju

Sport / Ostali sportovi | 06. 07. 2020. u 15:03 Bljesak.info / Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

McLaren na postolju VN Austrije. Tek treći put u posljednjih šest godina. Jenson Button je bio treći na VN Australije 2014. godine, Carlos Sainz prošle godine također treći ali u Brazilu. Sada je svojih pet minuta dočekao mladi Lando Norris koji je baš u Austriji ostvario jedan od dva najbolja rezultata prošle sezone (šesto mjesto). Vozač za kojeg mnogi prognoziraju da bi mogao biti nasljednik Lewisa Hamiltona.

Mladi Britanac u subotu je dovezao svoj McLaren do četvrtog mjesta u kvalifikacijama, dan kasnije je vozio prije svega hrabru utrku. A kada je tako, po onoj staroj, imao je i malo sreće. Za svoje prvo postolje u F1 karijeri. Zato je i slavlje u taboru McLarena, oduševljenje samog Norrisa bilo razumljivo. Naravno, ne treba zaboraviti da je Britancu pomogao Britanac. Hamilton je koji je zaradio kaznu pet sekundi.

''U pojedinim trenucima nisam bio siguran kako će sve završiti. Posebno kada sam pao na peto mjesto. Nekoliko krugova prije kraja, Carlos me gotovo prošao, no nisam se predao i uspio sam nekako proći Pereza i završiti na postolju. Trka je bila teška, puno krugova, nekoliko prekida, međutim ja sam bio uporan Imao sam prilično dobrih posljednjih nekoliko krugova kad sam morao pritiskati koliko sam mogao. Kada sam čuo da je Lewis kažnjen znao sam da moram pojačati kako bih prošao Pereza'', govorio je nakon utrke oduševljeni Norris, jedan od najmlađih vozača koji su ikad nastupili u Formuli 1, a svoju je karijeru započeo u kartingu u kojem je bio vrlo uspješan.

Video: Mclaren’s Reaction to Norris Podium X Track Action

Pažnju je skrenuo u nastavku karijere kroz britansko prvenstvo Formule 4, Formulu Renault, odnosno Formulu 3. Prošle sezone je debitirao u najbržem cirkusu i već u drugoj utrci je završio kao šesti. Ipak, priznaje kako je na početku imao problema.

''Imao sam puno problema na početku sezone zbog pritiska, koji je bio ogroman. Morao sam ispuniti ogromna očekivanja. Nisam vjerovao sam u sebe, bojao sam se da ne radim dobar posao i da neću znati što raditi ako stvari ne budu išle po planu. Mentalno sam se mučio'', kaže Norris koji bi vrlo lako nakon trećeg mjesta u Austriji mogao biti najveće iznenađenje ove sezone.

Video: This Kid Is Tipped To Be The Next Lewis Hamilton...
Kopirati
Drag cursor here to close