Svetlana Kitić

Legendarna rukometašica pomaže izoliranim roditeljima u Tuzli

U rodnome gradu Ceca Kitić će ostati dok se ne otvore granice.
Sport / Ostali sportovi | 21. 04. 2020. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za mnoge najbolja svjetska rukometašica svih vremena Svetlana Kitić već dva mjeseca u Tuzli pomaže svoje roditelje Ivku i Duška, koji se zbog mjera zabrane kretanja za starije osobe iznad 65 godina u BiH nalaze u kućnoj izolaciji.

Srbijanska je rukometašica u veljači došla u posjet majci i ocu, ali ju je zatekla pandemija koronavirusa pa se nije mogla vratiti u Beograd. Kako se zatvorila granica između BiH i Srbije, Kitić je nenadano morala ostati u Tuzli.

"Tu sam kod roditelja, koji su stari i boležljivi. Mami je 78, a tati 84 godine, treba im pomoći, poglavito u ovo vrijeme izolacije za starije osobe", kazala je u utorak za sarajevski portal Klix.ba legendarna rukometašica, koja je rođena u Tuzli prije 60 godina, gdje je i počela igrati rukomet.

U rodnome gradu Ceca Kitić će ostati dok se ne otvore granice.

"Zasad smo tu gdje jesmo. Osim roditelja, imam u Tuzli još rodbine, ali i prijatelja s kojima, zbog pandemije koronavirusa, kontaktiram uglavnom telefonom."

U beogradskom Radničkom Kitić je ostvarila blistavu karijeru, triput je osvajala naslov prvakinja Europe, a ima i trofej europskoga Kupa kupova s tim klubom.

S reprezentacijom bivše države ima brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Mađarskoj 1982. godine, kao i dvije medalje s Olimpijskih igara, srebro iz Moskve 1980. godine te zlato iz Los Angelesa 1984. godine. Najboljom rukometašicom svijeta svih vremena proglašena je 2010. godine.

Ceca Kitić igrala je za tri reprezentacije - najprije za Jugoslaviju, a poslije raspada za Srbiju te za BiH. Jedno vrijeme obnašala je dužnost direktorice ženske reprezentacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close