Cro Star

25 medalja, 5 pehara za ekipni plasman i čak 3 titule najboljeg natjecatelja

Mostarski Taekwondo klub Cro Star je imao jako uspješan vikend. Mostarci su nastupili na dva turnira te su pomeli konkurenciju u Slovačkoj i Posušju. Ukupno je osvojeno 25 medalja, 5 pehara za ekipni plasman i čak 3 titule najboljeg natjecatelja.
Sport / Ostali sportovi | 10. 06. 2024. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Slovačkoj se u subotu održao vrlo jaki međunarodni taekwondo turnir Bratislava Open 2024. na kojem je nastupilo oko 500 natjecatelja iz 12 zemalja. U punim kategorijama i s oštrom konkurencijom 6 članova Cro Stara se izborilo za 5 medalja, ekipni plasman i titulu najboljeg natjecatelja.

Zlato je osvojila Lana Miljko.

Srebro: Josip Bevanda, Aleksandra Čabrilo.

Bronca: Marko Bošnjak, Lea Krešić.

Lana Miljko je proglašena za najbolju juniorku turnira, a u ekipnom plasmanu su juniorke Cro Stara zauzele izvrsno prvo mjesto. 

U Bratislavi je još nastupila i Iva Grbešić koja se usprkos dobrom nastupu nije uspjela izboriti za medalju.

Ekipu u Bratislavu je vodila trenerica Klaudia Marić.

''Ekipa je odradila odličan posao u Slovačkoj. Imali smo brojnu i jaku konkurenciju ali naši članovi su zaista bili motivirani i dali su sve od sebe. Iskoristili smo odlazak na ovaj turnir kako bismo stekli nova iskustva, napredovali ali smo obišli i Budimpeštu i Bratislavu te smo tako proveli nekoliko vrlo zabavnih dana na putu'', rekla je trenerica Klaudia Marić.

Foto: PR / 25 medalja, 5 pehara za ekipni plasman i čak 3 titule najboljeg natjecatelja

Posušje Open 2024.

U subotu se također održao Posušje Open 2024., na kojem je nastupilo oko 550 natjecatelja iz 3 države. Članovi Cro Stara su i na ovom turniru imali odlične rezultate. Osvojeno je 20 medalja, od toga 7 zlatnih, 4 srebrnih i 9 brončanih medalja te 4 ekipna pehara i 2 titule najboljeg natjecatelja.

Zlato: Mateo Barbarić, Marko Bevanda, Mia Drežnjak, Antonia Marić, Mia Ivanković, Filip Dodig, Josip Karačić.

Srebro: Ana Buntić, Mateo Barbarić, Denis Krešić, Ivano Ivanković.

Bronca: Ivano Ivanković, Josip Buntić, David Cvitković (2 bronce), Iva Marić (2 bronce), Denis Krešić, Nika Slišković, Mia Ivanković.

U ekipnom plasmanu su članovi Cro Stara zauzeli 3. mjesto u mlađim kadetima, 3. mjesto u vrtićancima, 3. mjesto u vrtićankama i 3. mjesto u kicku za dječake.

Mostarcima su pripale i dvije titule najboljeg natjecatelja. Tako je Mateo Barbarić proglašen za najboljeg vrtićanca turnira, a Antonia Marić je proglašena za najbolju vrtićanku turnira.

''I na ovom turniru smo se predstavili s nekoliko novih članova našeg podmlatka, koji su se odlično pokazali. Trenutno imamo kvalitetnu bazu natjecatelja koji su uspješni u svim uzrasnim skupinama što naši rezultati i pokazuju. Obje naše natjecateljske ekipe zaslužuju veliku pohvalu za sav trud ovaj vikend, a velika hvala i roditeljima koji su uvijek potpora našim članovima'', dodala je trenerica Klaudia Marić.

Ekipu u Posušje je vodio trener Boris Knezović.

Video:
Kopirati
Drag cursor here to close