Ima iznenađenja

Zlatko Dalić otkrio sastav Vatrenih protiv Slovenije

"U fazi obrane ćemo biti kompaktni. Dva napadača će stajati jedan kraj drugoga, zatvarat će igru protivničke momčadi i raditi visoki presing".
Sport / Nogomet | 25. 03. 2022. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sutra (subota) od 15 sati Hrvatska i Slovenija igraju prijateljski dvoboj u Kataru, a uoči susreta hrvatski izbornik Zlatko Dalić objasnio je kako će izgledati igra hrvatske reprezentacije u novom sustavu 3-5-2.

"Nemamo puno vremena za uigravanje, to je puno lakše odraditi u klubu gdje se svakodnevno trenira i priča o tome. Svaki klub na drukčiji način igra u tom sustavu, a mi ćemo pokušati s trojicom u zadnjoj liniji napraviti razliku na terenu, a jedan od njih će se pojaviti u veznom redu. Dva bočna igrača ići će jako visoko, tražiti napad preko krila", objasnio je Dalić za Novu TV pa dodao kako će izgledati napad Vatrenih.

"U veznom redu nemamo što izmišljati, tu smo među najjačima momčadima na svijetu. Dat ćemo im slobodu, mogućnost da budu kreativni. Jedan napadač će biti povučeniji, a drugi istureniji".

Što se pak tiče igre hrvatske nogometne reprezentacije u fazi obrane, napadači će raditi visoki pritisak na protivničku obranu.

"U fazi obrane ćemo biti kompaktni. Dva napadača će stajati jedan kraj drugoga, zatvarat će igru protivničke momčadi i raditi visoki presing".

"Na golu će biti Livaković, zadnja trojica su Ćaleta Car, Gvardiol, Pongračić, na boku će biti Perišić i Juranović, trojica u veznom redu su Jakić, Modrić i Kovačić. Napad nam predvode Kramarić i Budimir".

Iako se želi stvoriti još bolja atmosfera u reprezentaciji, potpuni je fokus na uigravanju nove formacije i rezultatu.

"Rezultat je uvijek najvažniji. U ovom slučaju rezultat nam je važan zbog "renkinga" u drugoj jakosnoj skupini. Dečki su stalno pod pritiskom u svojim klubovima, a tu su se malo opustili. Međutim, shvaćamo ovo vrlo ozbiljno", zaključio je Zlatko Dalić.

Hrvatski reprezentativci također očekuju dobre utakmice u Dohi, prvo protiv Slovenije pa onda protiv Bugarske, kao i rezultate koji idu uz rejting i reputaciju Vatrenih.

Kopirati
Drag cursor here to close