Odluka u 95.minuti

VIDEO | Dinamo bolji od Rijeke, presudio penal

Na kraju je u 94. minuti Goda napravio nesmotreni prekršaj na Špikiću, a sudac Bel je dosudio jedanaesterac. U 95. minuti miran i precizan je bio Brodić za 1:0.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2024. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U samo tri dana, Dinamo je ostvario dvije velike i vrijedne pobjede. Prvo je prošao Betis u Konferencijskoj ligi, nakon toga savladao Rijeku golom u 95 minuti iz jedanaesterca. U dobroj utakmici, posebno ako gledamo drugo poluvrijeme.

U prvom je najbolju šansu imao Petković, ali je Radeljić na gol crti spasio čist gol. Ta šansa je bila najava uzbuđenjima koja dolazi u drugom dijelu. Jer već u 47. minuti, nakon prekida Rijeka je povela, Marić je pogodio ali je VAR soba intervenirala, pa je gol poništen zbog offsidea.

To nije bila prva reakcija sudaca iz VAR sobe u današnjem duelu. Još tamo u prvom dijelu Toni Fruk započeo je jednu kontru Rijeke dugom loptom prema Ivanoviću. Centarfor Rijeke primio je loptu, Bernauer mu je bio na leđima, a Nevistić izletio ne bi li očistio situaciju. Sudac je pokazao karton Nevistiću, što je razljutilo riječku klupu, a posebice trenera Željka Sopića.

No, suci iz VAR sobe sugerirali su da odluka možda nije ispravna i savjetovali Belu da sam pogleda situaciju pred ekranom. Ostaje pitanje jesu li s klupe Rijeke tražili karton, vrlo moguće crveni za Bernauera, jer ako je napravio prekršaj, radi se o prekršaju u gol šansi. Bel je pregledao snimku i poništio žuti karton Nevistiću, signalizirajući da uopće nema prekršaja na Ivanoviću.

Što se tiče ostalih prilika, onako kako je zabio gol protiv Betisa, takvu je istu šansu promašio danas Kaneko. Najbolju priliku za Rijeku je propustio Marić koji iz blizine šutira petom. Na kraju je u 94. minuti Goda napravio nesmotreni prekršaj na Špikiću, a sudac Bel je dosudio jedanaesterac. U 95. minuti miran i precizan je bio Brodić za 1:0. Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova uz utakmicu manje

Video: Dinamo - Rijeka 
Kopirati
Drag cursor here to close