Euro 2024

Englezi golom Bellinghama upisali minimalnu pobjedu protiv Srbije

Srbija je Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj otvorila u nedjelju dvobojem u Gelsenkirchenu protiv Engleske, jednim od favorita za naslov. Gordi Albion je u vodstvo došao već u 13. minuti i održao ga do kraja.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2024. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sam uvod u utakmicu na stadionu Auf Schalke u Gelsenkirchenu imao je krvav uvod jer došlo je do sukoba navijača dvije zemlje.

Izbornik Srbije Dragan Piksi Stojković ipak je izveo nešto oprezniji sastav ostavivši Dušana Tadića na klupi, dok je izbornik Engleza Gareth Southgate na teren poslao najavljenih 11.

Igrači s grbom Tri lava su od prve minute preuzeli inicijativu nad Orlovima, strpljivo su tražili prostor, no čistih prilika nije bilo u prvih 10-ak minuta. Onda u 13. minuti Walker je produžio loptu za Saku u prostor na desnoj strani, a on ubacuje u sredinu gdje natrčava Bellingham i glavom zabija neobranjivo za 1-0. 

Srbija se nakon zaostatka malo probudila, ali u 25. minuti mogli su primiti i drugi pogodak. Loptu u prostor iza obrane Srbije dobio je Walker koji se malo iskosa s desne strane ipak odlučuje za ubačaj, umjesto za udarac pa je tako propala dobra prilika Engleza.

Prepustila su potom Englezi loptu rbima, no pravim gol prilika nije bilo. Za Srbiju je nova loša vijest stigla u 42. minuti kada se ozlijedio Kostić koji je morao napustiti teren, a umjesto njega ušao je Mladenović. 

Prvo uzbuđenje u nastavku gledatelji su vidjeli u 52. minuti kada je Mitrović loptom tražio Vlahovića ispred kojeg loptu kupi Pickford.

Reprezentacija Srbije tražila je u 60. minuti jedanesetrac nakon pada Mitrovića u šesnaestercu, ali sudac je samo pokazao da se igra dalje i čini se bio potpuno u pravu.

Bile su to minute kada je Srbija dominirala, da bi Englezi opet nakratko preuzeli inicijativu oko 65. minute, a najbolju priliku dočekali u 77. minuti kada udarac Kane glavom s pet metara zaustavlja prečka, s tim da je i vratar Rajković dirao loptu.

Srbija je nakon toga pošla na sve ili ništa, stjerali su Engleze u kut. U 81. minuti Vlahović je šutirao s 20-ak metara pod prečku, no Pickford to odbija u korner. U nastavku akcije obrana Engleza blokira još pokušaj Birmančevića.

Do kraja Englezi su uspjeli iskontrolirati dvoboj i uzeti tri boda.

U drugom kolu igrat će Srbija i Slovenija te Danska i Engleska. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close