Realizacija zakazala, Radovac na poziciji zadnjeg veznog
Uspjeli smo nametnuti, imali smo posjed, ali nismo zabili gol, kaže Dudić nakon utakmice.

Realizacija zakazala, Radovac na poziciji zadnjeg veznog

Sport / Nogomet | 17. 07. 2020. u 11:47 Bljesak.info / Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službeno do početka nove sezone ostalo je petnaest dana. Velež je odigrao još jednu kontrolnu utakmicu, ovaj put protiv Širokog Brijega, četvrtu ukupno nakon Željezničara, GOŠK-a i Tuzla Cityja. Momčad je upisala i drugi remi, ali je prvi put odigrala susret bez golova, što je možda donekle iznenađujuće s obzirom na to da je u prethodna tri bila vrlo efikasna (šest golova). Očito je zakazala realizacija...

- Tijekom utakmice smo bili dominantni, imali smo posjed i uspjeli smo stvoriti 4-5 dobrih prilika, ali realizacija nije bila nivo, posebno ne kao u prethodnim susretima. Opet mogu biti zadovoljan prikazanim, jer smo bili bolja momčad svih devedeset minuta. Uspjeli smo nametnuti, imali smo posjed, ali nismo zabili gol, kaže Dudić nakon utakmice.

Velež je utakmicu počeo u sastavu Bogdanović – Ćosić, Zvonić, Cheshmedjiev, Ćivić - Radovac, Osmić, Pršeš, Vehabović - Cvijanović, Brandao u formaciji 4-4-2. U odnosu na utakmicu protiv Tuzla Cityja, ovaj put je na mjesto štopera uskočio novajlija KonstatinCheshmedjiev umjesto Faruka Bihorca, Melvin Osmić je dobio priliku u veznom redu, jer je Samir Radovac zaigrao kao zadnji vezni na „goručoj“ poziciji dok je društvo u vrhu napada Brazilcu Brandau pravio ovaj put Obren Cvijanović.

Ovo je bila prva utakmica za Velež nakon ozljede Dine Hasanovića pa je Dudić odlučio u veznom redu isprobati "romb" s nekim drugim igračima.

- Sigurno da nam Dino Hasanović puno nedostaje, realno teško ćemo naći zamjenu za ovog igrača, ali moramo naći neko rješenje. Ovaj put smo probali, Radovac je zaigrao na toj poziciji zadnjeg veznog, kasnije smo mijenjali.

Na početku drugog dijela su ušli u igru Samir Zeljković i Fejsal Mulić ali smo već tada promijenili formaciju, naglasio je Dudić koji se u drugom poluvremenu odlučio za postavku 4-2-3-1. Ukupno je napravio sedam starteg Veleža. U tom drugom dijelu, priliku su još dobili Bihorac (Cheshmedjiev), Dario (Ćivić), Ovčina (Brandao), Ćatić (Pršeš).

- To je igrački kadar koji sada imamo, u tom veznom redu su i Osmić, Zeljković, Radovac, tražimo najbolju soluciju, imamo još vremena, a moguće je da u međuvremenu u narednih nekoliko dana se momčad priključi još jedan igrač dodao je Dudić koji je jutro nakon utakmice momčad poveo na još jedan trening. Posljednji trening prema planiranom, na Kupresu

Rođeni bi trebali odraditi u subotu, nakon čega je planiran povratak u Mostar. Prema najavama posljednji protivnik momčadi Veleža prije početka prvenstva trebali bi biti Mladost DK, tjedan dana prije početka prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close