Zrinjski ima pet igrača među deset najskupljih

Prema Transfermarktu najskuplji su Ćuže i Oliveira

Po završetku ove sezone nogometni portal Transfermarkt je objavio ažurirane liste vrjednosti igrača i klubova Premijer lige BiH.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2024. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sezona u Premijer ligi BiH je završena. Klubovi koji su izborili nastup na europskoj sceni, vrlo brzo će ponovo u pogon. Kod nekih klubova već sada traje popunjavanje igračke križaljke. Potpisuju se ugovori, produžuju stari. Po završetku ove sezone nogometni portal Transfermarkt je objavio ažurirane liste vrijednosti igrača i klubova Premijer lige BiH.

Ćuže i Oliveira

U ovom trenutku kada je pitanju vrijednost igrača, unutar deset najskupljih zastupljena su samo četiri kluba. Zrinjski, Sarajevo, Borac i Široki Brijeg.

Daleko ispred su dvojica igrača, Mario Ćuže (HŠK Zrinjski) i Renan Oliveira (FK Sarajevo). Njihova tržišna vrijednost sada je milijun eura. Ćuže je sezonu ranije igrao kao posuđeni igrač Dinama iz Zagreba, nakon čega je prošle godine baš u ovo vrijeme potpisao novi četverogodišnji ugovor.

Renan Oliveira je član Sarajeva od početka 2023 godine, stigao je iz Ukrajine (Kolos Kovalivka). Na trećem mjestu je Ajdin Hasić (FK Sarajevo). Njegova vrijednost je u ovom trenutku 800.000 eura međutim, treba uzeti u obzir podatak da se radi o posuđenom igraču Bešiktaša.

Bilbija, Ćorluka, Marić

U Top 5 društvu su Nemanja Bilbija 700.000 eura i Marko Marić 600.000 eura. Znači, da među pet najboljih imamo tri igrača Zrinjskog. U ostaku društva je dvojac Zrinjskog koji je produžio ugovore ne tako davno, Josip Ćorluka (600.000) i Tomislav Kiš (500.000).

Tu su još dvojica igrača Sarajeva, Mehmed Buljubašić i Amar Beganović, odnosno Milan Makarić (Borac), Marijan Ćavar (Široki). Bilbija je najiskusniji u ovo društvu, ima 33 godine, najmlađi je Buljubašić s tek 19.

Kopirati
Drag cursor here to close