Poznati parovi polufinala

Poraz od Njemačke na kraju

Na Grbavici je Njemačka od prve minute imala incijativu, stvorila je veliki broj prilika, ali je Nejra Hejub bila raspoložena na golu. Na kraju je igračica sa klupe Mara Alber uspjela postići dva gola za prvo mjesto Njemačke u skupini A.
Sport / Nogomet | 10. 05. 2022. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U polufinalu Europskog prvenstva za igračice do 17 godina igrat će Njemačka - Francuska, odnosno Španjolska - Nizozemska. Posljednjeg dana takmičenja po skupinama, Njemačka je savladala BiH 2:0, dok su Nizozemska i Danska remizirale, na kraju je bilo 1:1.

Na Grbavici je Njemačka od prve minute imala incijativu, stvorila je veliki broj prilika, ali je Nejra Hejub bila raspoložena na golu. Na kraju je igračica sa klupe Mara Alber uspjela postići dva gola za prvo mjesto Njemačke u skupini A.

"Smatrao sam da će nam ova treća utakmica protiv selekcije Njemačke biti najteža, međutim ispostavilo se da je to bila prva dobra utakmica koju smo odigrali na ovom prvenstvu. Djevojke su imale želju da se pokažu ali nažalost, smatram da glava nije pratila srce. Pokušali smo, ali smo u kratkom periodu, u prošlim utakmicama, primali puno golova.Vidjeli su kolika je razlika između najboljih sedam reprezentacija koje učestvuju na ovom prvenstvu i nas. Stekli su puno znanja, počevši od toga kako se treba hraniti, ponašati, i slično. Naučile su i šta je to disciplina i koliko je ona ustvari važna. Naše igračice imaju veliku želju nastaviti graditi karijeru negdje izvan granica Bosne i Hercegovine. Ovo im je odlična lekcija koja će im služiti da bi mogle parirati na evropskoj, a možda nekada u budućnosti i na svjetskoj sceni" rekao je nakon utakmice izbornik Ilija Lucić.

Danska je protiv Nizozemske povela golom Alme Aagaard u 28.minuti, što je bio rezultat prvog poluvremena. Nakon svega 25 sekundi igre u nastavku Daliyah De Klonia udarcem sa 20 metara postiže lijep pogodak koji je njenu reprezentaciju zahvaljujući boljoj gol razlici odveo u polufinale.

Španjolke su na Pecari bile uvjerljive kontra Francuske. Paula Partido je osigurala početnu prednost u 28. minuti. Na 2:0 povisila je Jone Amezaga tri minute poslije, dok se za konačnih 3:0 pobrinula Lucía Corrales u 69.minuti.

Skandinavski okršaj Norveške i Finske igran po dosta hladnom vremenu i kiši u Mostaru je na kraju otišao na stranu Finske. Elli Seiro je u 20.minuti, donijela prednost Finskoj, a Signe Gaupset je svojim golom sve vratila na početak u 55. minuti. Deset minuta prije kraja Jutta Angeria pogađa za slavlje Norveške.

Kopirati
Drag cursor here to close