BBB

Oslobođen 41 hrvatski navijač, 29 dobilo novčanu pomoć za povratak

Plenković je rekao kako je veleposlanstvo u Ateni na temelju naloga vlade ''pružilo novčanu pomoć za potrebu kupnje avionskih karata i drugih troškova povratka za 29 ljudi'', a izdano je i jedanaest putnih listova.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2023. u 14:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz grčkih zatvora ukupno je pušten 41 navijač Dinama, a veleposlanstvo u Ateni pružilo je novčanu pomoć za potrebe povratka u Hrvatsku za njih 29, rekao je u srijedu hrvatski premijer Andrej Plenković.

Premijer je na sjednici hrvatske vlade rekao kako se tijekom vikenda u Hrvatsku vratilo dvadesetak navijača, a da je u ponedjeljak i utorak oslobođeno njih još dvadesetak.

''Ukupan broj hrvatskih državljana koji su pušteni na slobodu dosad je 41 u ovom valu'', rekao je Plenković.

On je rekao kako je veleposlanstvo u Ateni na temelju naloga vlade ''pružilo novčanu pomoć za potrebu kupnje avionskih karata i drugih troškova povratka za 29 ljudi'', a izdano je i jedanaest putnih listova, prenosi Hina.

Plenković je rekao kako će hrvatska vlada nastaviti, ''kao što je činila sve ove mjesece'', brinuti o svim hrvatskim državljanima bez obzira na njihov problem u inozemstvu ili razlog zašto su se u njemu našli.

Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu na gostovanju koje im je UEFA zabranila u Ateni, nakon nereda u kojima je ubijen domaći navijač. Od tada se nalaze u grčkim zatvorima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close