Lova

Novčani rekord Manchester Uniteda

Glazeri su prvobitno sugerirali da bi mogli prodati klub i pokrenuli su stratešku reviziju u studenom prošle godine, ali proces podnošenja ponuda i dalje traje.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2023. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski nogometni velikan Manchester United će, prema financijskim projekcijama, ostvariti rekordan godišnji prihod do 640 milijuna funti (743,8 milijuna eura) u aktualnoj fiskalnoj godini.

Financijski rezultati koji su objavljeni danas pokazuju da su prihodi za aktualnu financijsku godinu podignuti sa 630 na rekordnih 640 milijuna funti u trećem kvartalu i to u periodu koji se završava 31. ožujka.

Prihodi su povećani zbog rekordnog prisustva publike i zarade ostvarene na sam dan održavanja utakmice. Prodaja karata za sezonu 2022/23. premašila je prethodni rekord postavljen 2016/17. sa 2,4 miliona prodanih ulaznica.

Globalno članstvo navijačkog kluba također je dostiglo 360.000 što je najveći program plaćanja u svijetu sporta. Prihodi u trećem kvartalu bili su za 11 posto veći u odnosu za isto razdoblje prošle godine, prenosi Srna.

Vlasnici kluba, američka obitelj Glazer, trenutno razmatra ponude za prodaju kluba od katarskog bankara šeika Jasima bin Hamada el Tanija i Ser Jima Ratcliffea, osnivača kemijskog postrojenja Ineos.

Glazeri su prvobitno sugerirali da bi mogli prodati klub i pokrenuli su stratešku reviziju u studenom prošle godine, ali proces podnošenja ponuda i dalje traje.

Prema pojedinim izvještajima, najvjerojatnija će biti prihvaćena ponuda šeika Jasima, koji je zainteresiran za kupovinu cjelokupnog kluba.

Navijači popularnog kluba ponovo su jutros prosvjedovali protiv Glazera kod stadiona Old Traford u Manchesteru, neposredno nakon što je predstavljena oprema za sljedeću sezonu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close