Crvena noć

Nikšić: Svi zajedno za mostarski Velež, za crveni dres s petokrakom

"Velež je bio i ostao faktor ujedinjenja i vjera u zajedničku budućnost", napisao je Nikšić.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2024. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić objavio je na društvenim mrežama emotivan status o voljenom klubu, Veležu iz Mostara koji u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Rođeni vole reći kako se za Velež ne navija, Velež se jednostavno voli. Upravo ta ljubav koja je spojila preko četiri stotine ljudi na Veležovoj Crvenoj noći dokaz je veličine i važnosti koju stogodišnji Starac zauzima u srcima svih nas na sve četiri strane svijeta. Iz prkosa nastao, sa prefiksom "radnički" i nazivom gorde planine u svom imenu, slavne ali i krvave prošlosti - Velež je bio i ostao faktor ujedinjenja i vjera u zajedničku budućnost".

"Pod sloganom "Sve nas ista ljubav spaja" Rođeni su sinoć okupili na jednom mjestu ljude različitih vjera, nacija, političkih uvjerenja, zanimanja i čega sve ne. Svi zajedno za mostarski Velež. Za crveni dres sa petokrakom. Za našu prvu ljubav. I nije to zbog čuvenog BMV trija i svih Veležovih legendi, nije ni zbog dvostrukog osvajanja Kupa Maršala Tita, ni radi revolucionarne prošlosti, ljubav prema Veležu je prosto stvar odgoja. I ta ljubav nema veze s mjestom na tabeli, s rezultatima, to je naprosto način života. To dobiješ u nasljeđe kao što si dobio ime i prezime, a onda tako to prenosiš na svoju djecu i unuke".

"Radujem se novom crvenom europskom ljetu Mostaraca i Hercegovaca, ovaj put na Bilinom polju, a sljedeće godine na našoj Areni 'Rođeni'. BiH u srcu, Velež do groba", poručio je premijer FBiH Nikšić.

Podsjetimo, tradicionalna Crvena noć održala se u petak u Blagaju gdje je bio prisutan veliki broj simpatizera, ali i bivših igrača FK Velež.

Posebne ovacije dobili su aktualni igrači FK Velež pri ulasku u svečanu dvoranu kada se prolomio gromoglasan pljesak.

Kopirati
Drag cursor here to close