Ususret Maltežanima

Miše tvrdi da napad Zrinjskog još uvijek spava

Ekspedicija Vallette u Mostar stiže charter letom u noći s utorka na srijedu, a sa njom stiže i tridesetak najvjernijih navijača. Kakvi su, koliko su opasni?
Sport / Nogomet | 23. 07. 2018. u 12:56

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trideseta minuta na Tušnju Zrinjski je imao inicijativu, ali nije baš da je djelovalo kao da će Sloboda u tim trenucima pokleknuti. A onda je sijevnuo centaršut Miloša Filipovića koji je iznenadio domaćeg čuvara mreže Gorana Vukliša a da to vjerojatno ni sam Filipović nije htio. Bilo kako bilo, Zrinjski je u prvenstvo krenuo pobjedom i sada se u miru može okrenuti kampanji u Europskoj ligi.

Rijetko viđen pogodak, ali se piše. Zrinjski će ga uzeti, kao što je uzeo tri boda.

"Napravili smo ono što smo htjeli, ušli u prvenstvo pobjedom, konstatirao je Ante Miše nakon četvrtog uzastopnog trijumfa Plemića nad Tuzlacima. S obzirom da su iza njegove momčadi prije Tušnja bile četiri solidne provjere te dvije utakmice sa Spartakom iz Trnave, vjerojatno je očekivao više. Na kraju ga je zadovoljio ‘samo’ rezultat.

Brkić, Galić, Barišić, Čirjak (od 69. Perišić), Jović (od 66. Bekić), Pezer, Todorović, Jakovljević, Filipović (od 81. Bekrić), Kadušić i Bilbija nisu impresionirali, ali zahvaljujući onom možda i lucidnom centaršutu/udarcu najboljeg prošlosezonskog strijelca Lige Filipovića, bilo je dovoljno. Djelovalo bi to i uvjerljivije da nije poništen regularan gol Bilbije iz 79. minute, ali što je tu je.

"Jako teška utakmica, nismo stvorili puno šansi, sretno smo dali gol. Ima puno prostora za poboljšanje igre i zato najviše veseli rezultat, dodao je Miše koji je bio zadovoljan zbog još jednog detalja.

– Odmorio sam četiri bitna igrač za utakmicu koja čeka u Europskoj ligi.

U Tuzlu uopće nisu putovala četiri startera protiv Spartaka, Stojkić, Rustemović, Hairlahović i Aćimović, ali Zrinjski to nije omelo. Miše je posebno zadovoljan bio defanzivom, dok od ofenzive traži više.

– Sloboda se pokazala kao čvrsta ekipa. Imaju jako dobrih pojedinaca, ali nisu imali nijednu izglednu priliku… tako da sam što se tiče obrane jako zadovoljan. Prema naprijed ima puno prostora za bolju realizaciju, da završimo akcije pogocima, zaključio je Miše u razgovoru za Dnevni list.

Nije Zrinjski još onako dobar kakvim ga želi Miše, no je li dovoljno dobar da izbori 3. kolo Europske lige – naznaku tog odgovora dobit ćemo u četvrtak, kada Pod Bijeli brijeg stiže Valletta.

Maltežani će biti drugi europski protivnik Zrinjskog ovog ljeta, usprkos činjenici da je Mostarce u 1. kolu kvalikacija za Ligu prvaka izbacio slovački Spartak. Zahvaljujući izmjeni sustava od strane UEFA-e, Mostarci su ispali, ali u 2. kolo kvalikacija Europske lige, gdje je ispala i Valletta, koju je izbacio  albanski Kukësi.  Valletta je u prvoj utakmici u Skadru odigrala bez golova, u uzvratu u Ta Qaliju do 84. minute imala je jednu nogu u 2. kolu, da bi je Kukësi golom u gostima ipak prošao dalje.

Valletta je u fokusu, a onda za vikend Pod bijeli brijeg stiže GOŠK.

Ekspedicija Vallette u Mostar stiže charter letom u noći s utorka na srijedu, a sa njom stiže i tridesetak najvjernijih navijača. Kakvi su, koliko su opasni? Reći ćemo da su od ljeta 2008. konstantno u Europi i da su u tom razdoblju redom izbacivali islandski Keavik, Tre Flori iz San Marina, andorski Lusitanos, Floritu iz San Marina, Torshavn iz Farskih Otoka te Foglore iz San Marina.

Nisu europski teškaši, to je svima jasno, a to dokazuje i kadar većim dijelom sazdan od domaćih igrača.

Zrinjski, koji u drugom pretkolu igra protiv Valette, u ponedjeljak je saznao potencijalnog rivala u 3. pretkolu, a to je poraženi iz utakmice Ludogorec - Vidi (Videoton).

Kopirati
Drag cursor here to close