Presica u Mostaru

Mamić psovao majke, vrijeđao, urlao: Antolić je kriminalac, Čačića bih udario kopitom

"Rijetko koja situacija me podsjeća na ovu gdje smo prvi put počeli dinamo rušiti onako kako se ruše sva carstva svijeta, a to je iznutra".
Sport / Nogomet | 19. 01. 2023. u 12:19 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jeku borbe za kontrolu nad GNK Dinamom koju vode dvije struje, bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić u četvrtak u 12 sati obraća se medijima.

Video: Zdravko Mamić u Mostaru

"Zašto sam ja uopće tu? Želim da jasno to definiramo da ja od 2015. godine kad sam uhićen prvi put formalno nisam član niti jednog tijela u Dinamo i da sam Dinamo morao napustiti u 7. mjesecu te godine. Poslije sam bio u ulozi savjetnika sve dok nije došla pravomoćna presuda, a nakon toga u ulozi navijača. Tu sam jer sam toliko silno zabrinut za ono što se dešava u Dinamu i bojim e da ono što su generacije sanjale, što smo dobrim dijelom ja i moji suradnici napravili, da će se to nepovratno urušiti i završiti sa nesagledivim posljedicama", kazao je.

Foto: Bljesak.info / Zdravko Mamić u Mostaru

"Formalno smo lider prvenstva, 29. smo rangirani klub u Europi. Igrali smo odličnu polusezonu u Europi, prihod od 30 milijuna eura i kako to Mamić odjedanput da je zabrinut i da predviđa ružnu budućnost kluba. Vrlo jednostavno. Podsjetit ću da sam ja 1971. godine kročio kao nogometaš na Maksimir, došao na probu u pionire sa bratom. Te godine se rodio moj brat Zoran i ja nemam drugog života osim Dinama i dok budem imao zadnju kap krvi u sebi borit ću se za Dinamo".

DInamo je ugrožen kao nikad do sad

"Dinamo je sad ugrožen kao rijetko kada. Rijetko koja situacija me podsjeća na ovu gdje smo prvi put počeli dinamo rušiti onako kako se ruše sva carstva svijeta, a to je iznutra. Dinamo nitko nije mogao srušiti i Dinamo je opstao. Svjedoci smo da je jučer svjetlo dana ugledala tzv. kaznena prijava koja je prezentirana da je podneseno 49 kaznenih prijava. Nije podneseno toliko prijava nego jedna prijava protiv 49 osoba i to je velika razlika. Tko je podnio? Neimenovani članovi Dinama, a ja znam da je isključivo tu prijavu pisao i podnio Krešo Antolić. Ali kukavica se skriva iza tog naziva. Podnositelj prijave su članovi GNK Dinamo - 49 uglednih osoba prijavili su članovi GNK Dinamo. Prijava je podnijeta protiv Mamića i 45 članova kluba i 3 člana nadzornog odbora".

Foto: Bljesak.info / Zdravko Mamić u Mostaru

"Bavim se pravnim pitanjem da kažem da je to nevjerojatno jer je skupština donijela odluku o izbacivanju Antolića jer su zabrinuti njegovim djelovanjem. Oni su to počeli osporavati. Tko su oni? Mirko Barišić koji je kao predsjednik kluba i skupštine pozvao članove izvršnog odbora da se odupru odluci skupštine kojom je on predsjedavao i kojom oni ignoriraju najviše tijelo skupštine i kažu "mi ne priznajemo svoje vrhovno tijelo" i idu u obračun s klubom jer njima klub nije svetinja i izlažu ga sramoti", dodao je.

"A Antolić i izmanipulirani Barišić koriste poluge kluba i kanale kluba za obračunavanje sa nadređenima, članovima skupštine, nadzornog odbora za privatne interese i tu kluba nema nigdje. Dapače, ima kluba koji je paraliziran i koji se sada sramoti. Naši neprijatelji likuju i vatru polijevaju benzinom. Nikakve tu brige za klub nema jer to nitko ne bi radio kao Antolić preko svoje ljubavnice koja pušta vijesti u novine kako bi se naštetilo skupštini koju proglašavaju kriminalcima. Antolić je organizirao čitavu četu ljudi i zavadio je čitavu obitelj Dinama", naglasio je Mamić na pres konferenciji u Mostaru.

Oršić

"Oršić se tada trebao prodati za 10 milijuna. I u tom trenutku sam imao moć. Svi su za to da se proda Oršić i ja to ne dam. Oršić zna da ja to ne dam. Zove me osobno njegov agent i moli me da ga prodamo i ja mu kažem da ako Oršić ode Dinamo neće biti prvi. Oršić me osobno zvao i molio me također, ali i njemu sam rekao da ga se nikada ne smije pustiti".

Foto: Bljesak.info / Zdravko Mamić u Mostaru

"To đubre koje je bilo za prodaju Oršića kaže da sam ja tražio da se Oršić proda, a to đubre je prodao Oršića kad se nikad nije smio prodati, a prodao ga je za 5,7 milijuna eura", naglasio je Mamić, te dodao kako su ga prodali "jer nemaju pojma o životu".

"Zove me taj isti ugledni menadžer Branko Hucika i kaže "Zdravko doći će ponuda za Oršića. Zovem vas da vas pitam i da vas obavijestim", i ja mu kažem. Ti znaš da ja u Dinamu danas ne predstavljam ništa, lijepo od tebe da si me informirao, ali idi u klub i razgovaraj s njima. Ja ga ne bih nikad pustio, ali ako se uprava odluči na to, ne bih ga pustio ispod 10 milijuna eura".

"I ja čujem od svojih izvora - prva ponuda 4 milijuna, druga ponuda 5, opet se odbije, i dođe ova treća i predsjednica uprave nema izbora i zajedno s Antolićem pristane na taj iznost".

Ante Čačić

"Ono što javnost ne zna, a što je zločin je taj da je Ante Čačić odlučio da mu Oršić ne treba. To je krimen. Kako je odlučio? Da dok još pregovori nisu ni počeli, on je otišao na pripreme i nije odveo najbolje igrače Dinama. Koliko tu trebaš biti pametan da najboljeg igrača ostaviš u Zagrebu i baciš bombu pred noge kluba? Obavijestili su me da je Ante Čačić u Katru rekao da mu Oršić ne treba i da bi volio da on ide jer nema smisla za kombinatornu igru. Za najboljeg igrača i karaktera Dinama kaže da mu ne treba i ostavi ga van priprema. To je nestvarno. A ovo đubre koje je potpisalo tu prodaju izvrće situaciju i govori da sam ja to htio".

Josip Brekalo

"Da sam ja u klubu ili da se bar malo sluša mene u Dinamu bi bio Josip Brekalo. To je Dinamovo dijete i da po vrlo povoljnoj cijeni dođe u Dinamo kao besplatan igrač, a Čačić nema želje niti energije da nešto poduzme da Brekalo dođe. Otac od Brekala je bio u klubu sa agentom i nitko ga nije imao primiti. Kad su Čačića pitali za Brekala, on je rekao "ja mislim da on neće doći". On živi van vremena i samo je fokusiran na svoje produženje ugovora i to mu je jedini smisao bio".

Foto: Bljesak.info / Zdravko Mamić u Mostaru

"On je imao ugovor 1+1 s tim da je klub imao pravo u petom mjesecu aktivirati tu godinu po uvjetima prve godine ili da bira novog trenera. Antolić je izmanipulirao Barišića koji je 20. put naređivao upravi da potšiše sa Čačićem novi ugovor, dame su to grčevito odbijale dok Vlatku Peres nisu izreketarili da to potpiše", ističe Mamić.

"Potpisali su prije dva dana novi ugovor i dali mu duplo veća primanja. I to čovjeku koji nema energije ni strasti. Na taj dan kad je potpisao ugovor, tako bih ga nabio kopitom. Kad je igrao utakmicu protiv Brava mi smo odigrali samo jednu utakmicu i onda u utorak, 4 dana prije utakmice sa Goricom on organizira utakmicu i povrijedi mu se Petković. Nakon toga mu Antolić i društvo daju novi ugovor i oni nisu ništa drugo nego kriminalci. I zato smo svi zabrinuti", tvrdi on.

Nesuđeni transferi

Potom je Mamić i dalje nastavio pričati o raznim nerealiziranim transferima GNK Dinama.

Foto: Bljesak.info / Zdravko Mamić u Mostaru

"Predlagao sam da kupe Omeragića i Barišića. Jedan je u tom trenutku vrijedio 8,5 milijuna, drugi 1,5 milijuna. Jedan bi došao kao slobodan igrač, paket s plaćom bio bi oko 2 milijuna eura. Dobro bi bilo da je Omeragić došao, a Zurichu bi iz tog novca sve platili otac i agenti. Ja sam razgovarao i s vlasnikom Osijeka o možebitnom transferu Belje. On će vrijediti milijardu! Ima 20 godina i neslućeni je talent", rekao je Mamić pa nabrojao sve igrače koje je želio dovesti, a Dinamo to nije napravio.

"I sad, ti ćeš nepismeno đubre Antoliću meni određivati!? I onaj Čačić kojeg nije briga za mlade igrače Dinama i za klub?", bjesnio je Mamić.

Gvardiol, prodaja igrača, Zoran Mamić

"Do prije godinu i pol dana moj brat je bio trener i sportski direktor. Jel se vi sjećate da je Zoran stavio Gvardiola na lijevog beka. Moj brat je znajući potrebu Dinama u isto vrijeme vodio na prirpreme Sosu, Brekala, Benkovića, Olmu, Gojaka, Moru,... i izračunajte transfere koje smo napravili".

"Ja prije par godina dolazim u Hercegovinu i Dinamo dolazi sa četiri ekipe i gledam utakmicu i pitam koji je ono igrač? Oni kažu Gvardiol. Ja dignem telefonsku slušalicu i nazovem brata i kažem mu "buraz, vidio sam nogometno čudo". Zoran zove Bjelicu i stavljaju ga u drugu momčad. Zoran dolazi nakon Bjelice i odmah Gvardiola stavlja na poziciju beka i Zoran ispada iz Lige prvaka i svi ste pričali da on ne može igrati tu poziciju, a pogledajte sada".

Foto: Bljesak.info / Zdravko Mamić u Mostaru

"I svi ste to zanijekali i pričate o svemu, a ne daj Bože da napišete da su braća Mamić otkrili Gvardiola. A istina je da smo mi izmislili Gvardiola", optužio je medije.

"Druga situacija, Zoran je trener, a Gvardiol je otišao. Odnosno Krznar ga je naslijedio, a oni su dva prijatelja i mi kažemo da želimo Franjića. I svi novinari nas proglasili ludim, a prodali smo obojicu i to se zove vizija", nastavio je.

Nisam izdajnik

"Sve je oko mog života falsificirano. Vi nemate pojma da je moj brat igrao za Hajduk i da je igrao na Starom placu protiv Vardara u najsjajnijoj generaciji Hajduka. Znate li zašto taj podatak ne može izaći, a ponosim se na taj podatak? Zato što to bi onemogućavalo da je obitelj Mamić neprijatelj Hajduka. Ja se divim Hajduku ali ga želim pobijediti više nego išta. Mamić voli Split najviše na svijetu, a Hajduk nakon Dinama".

"Zaklinjem se na bibliju i na moju obitelj "Barišiću, nikad nisam predlagao i nisam želio da budete smijenjeni iz Dinama". Bit će mi žao ako on misli drugačije, ali se mora znati da ja nisam izdajnik i da su mu plasirali Antolić i društvo da ga ja smjenjujem. To je laž! Ja sam ponosni sin Mirka Barišića, a on je moj otac", naglasio je Mamić.

Foto: Bljesak.info / Zdravko Mamić u Mostaru

Kazao je kako se "cijeli klub sveo se na Antolića i njegovu djevojku".

"Jako su se povezali sa gradskom i državnom politikom što je i nezakonito i što je Dinamo inače balansirao jer to nije dozvoljavao, a Antolić svoj opstanak bazira i izručuje nas političkim opcijama i onda on nama komunicira "glasnogovornik Milić, ministrica sporta, gradske službe...", a on se povezuje s najvećim dušmanima".

Foto: Bljesak.info / Zdravko Mamić u Mostaru

"Evo u 22 sata i 44 minute, 16 prosinca, nakon famozne Skupštine, kad je sazvan Izvršni odbor koji je rekao da ne ćeli provesti odluke skupštine. i Ja nakon toga krenem pisati Antoliću, Ognjenu Nagliću i Željku Markoviću. Pročitat ću što sam pročitao Antoliću. "Kad si bio na dnu dna dao sam ti kruh, a poslije i poziciju koju si samo sanjati mogao. Brat i ja dali smo ti 300.000 eura, nosili su ih Vlatka i Čela a sad si na putu da uništiš ono što sam ja gradio". Naravno, ništa nije odgovorio, a ja sam mu poslao i poruke da se vidi gdje je za vrijeme radnog vremena u kafiću. A on sad diže prijavu zbog tih fotografija. Koje je to ludilo?!", rekao je Mamić.

Psovao majku novinarima i Antoliću

"Postoji čovjek koji je glavni urednik Sportskih novosti, a to je Robert Šola i javno ga se odričem kao rođaka u devetom pokoljenju. On je sramota Grabovice i mog roda i poroda. On je član i udruge naš hajduk. Izanalizirajte mu sve tekstove. On sa rukovodstvom vodi politiku Hajduka i njihov je PR glavni. Kad im igrači odu besramno, on to pretvori u uspjeh Hajduka. I taj čovjek postaje ekskluzivni izvjestitelj događaja u Dinamu zato što su ga Antolić i njegova djevojka kupili, a meni su rekli da su mu dali novce. Šola Robert uzima novac i kad bi bilo suđenje te osobe koje su mi to rekli ne bi to nikada zanijekali".

"Te Hajdukove moći su postavile Šolu koji ne daje ljudima da normalno rade svoj posao. Šola, Mamu ti onu pokvarenu i tebi Antoliću izdajniče koji se povezuješ s onima koji nas ruše", urlao je Mamić.

Optužio i Index.hr

To đubre (Antolić) napiše novinarima kako je teret Dinama Ademi jer naravno, on je lider i vođa u svlačionici i Dinamova je ikona. Međutim u njegovoj bolesnoj glavi nakon utakmice protiv Milana on odluči da je trenutak i napiše novinarima da pišu da je dobro da Ademi ode iz Dinama.

Foto: Bljesak.info / Zdravko Mamić u Mostaru

On novinare drži za jaja, on ih puni i daje im informacije. Oni nisu htjeli to objaviti, ali on nađe kanal preko Indexa koji je Dinamov smrtni neprijatelj i poveže se s Goranom Đurićem koji ga poveže sa Vicom u Indexu i sad svaki dan imate informacije na Indexu iz Dinama i oni objave to o Ademiju. I to je Antolićevo djelo.

Ja sam taj koji je sva zločinačka udruženja porušio i spasio hrvatski nogomet od trenutka kad ga je trebala preuzeti nogometna mafija i tad je naš nogomet otišao u nebu i sada ima čestito rukovodstvo i u 4 godine smo bili 2. i 3. na svijetu i to je moja ostavština.

Naravno, to su i svi ostali, ali ja sam bio vođa razvoja modernog hrvatskog nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close