Postoji mogućnost

Kevelj: Nije isključeno da u Mostaru igramo utakmicu prvog pretkola

U taboru Rođenih vjeruju da bi utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige kao domaćini mogli odigrati na svom stadionu.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2024. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći put u posljednje četiri sezone, ekipa Veleža je izborila plasman na europsku scenu. To u prijevodu znači da ekipa neće imati previše vremena za odmor, s obzirom na to da će pripreme krenuti ranije, vrlo vjerojatno već polovinom narednog mjeseca.

Upraoa tada, 18. lipnja je najavljen ždrijeb za prvo pretkolo Konferencijske lige, dok su prve utakmice na rasporedu 11. srpnja. Velež je za sada na rubu, nalazi se među 26 nositelja, ali treba vidjeti, pričekati završnicu prvenstava u Albaniji, Crnoj Gori. U međuvremenu će stručni stožer slagati igračku križaljku. Novo lice je dvadesettrogodišnji Karlo Išasegi koji je stigao iz Cibalije.

"Već smo skicirali i neka pojačanja, riječ o igračima iz Brazila, Hrvatske i Sjeverne Makedonije koji imaju iskustvo igranja u europskim takmičenjima, a s kojima smo blizu dogovora", rekao je za Arena Sport prvi čovjek Veleža Senad Kevelj.

Pored toga, Kevelj je govorio o tome kolike su mogućnosti da klub utakmicu prvog pretkola odigra kao domaćin u Mostaru. Radovi na izgradnji tribine se izvode, stvari se razvijaju prema planu, ali je Velež ipak kao zamjenske stadione prijavio Grbavicu odnosno Bilino polje.

"Uskoro bi na teren trebala izaći komisija Nogometnog saveza BiH. S obzirom na to da su za prvo pretkolo nešto niži kriteriji, očekujemo da bismo mogli dobiti zeleno svjetlo i prvi europski meč ove godine odigrati na našem stadionu. Ne moram ni naglašavati koliko bi nam to značilo. Kao zamjenski stadion u opticaju su Grbavica i Bilino polje. Što se tiče nekih naših želja u vezi potencijalnih protivnika u Europi, još ne razmišljamo o tome, jer i dalje čekamo informaciju hoćemo li imati status nosioca. Od toga mnogo zavisi", zaključio je Kevelj.

Kopirati
Drag cursor here to close