Finale Kupa BiH

Zrinjski obranio naslov pobjednika Kupa BiH, Malekinušić nokautirao novog prvaka

HŠK Zrinjski drugu godinu zaredom osvajač je Kupa Bosne i Hercegovine. Plemići su i u Banja Luci bili bolji od Borca i trofej Kupa nose u Mostar.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2024. u 19:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski obranio je naslov pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Plemići su i u Banja Luci s 1:0 porazili Borac, novog prvaka države, te s ukupnih 2:0 obranili trofej.

Zrinjski je tako postao prva momčad nakon Željezničara 2012. koja je obranila naslov. I Sarajevo je bio dvaput zaredom pobjednik, no s godinom pauze jer se 2020. zbog pandemije Kup nije odigrao do kraja.

Kao i u prvom dijelu, i u drugom su prvu priliku imali gosti. Malekinušić je ubacio opasnu loptu ali Nardin Mulahusejnović je uklizao i nije bio dovoljno precizan da je ubaci u gol.

Nakon sat vremena igre Peljto je nakratko prekinuo utakmicu jer su navijači Zrinjskog, koji su na stadion došli sredinom prvog dijela, napravili veću bakljadu iza gola Borca.
 
Domaći su prvu ozbiljniju priliku imali tek u 77. minuti, Stojan Vranješ je ubacio ali je ispred Lukića intervenirala obrana Zrinjskog.
 
I onda, u 81. minuti, Plemići prave ključni korak ka obrani naslova. Filip Bradarić je ubacio, Matija Malekinušić primio loptu na prsa i zabio iz voleja za 1:0 i ukupnih 2:0.
 
Nakon šoka igrači Borca išli su barem po pogodak da tako barem izbjegnu poraz, no u 90. minuti najbolju priliku osujetio je vratar Goran Karačić koji je obranio udarac Kvržića iz neposredne blizine.
 
Zrinjski je tako i treću godinu zaredom osvojio barem jedan trofej, prvi put sa Željkom Petrovićem kao trenerom. 
Kopirati
Drag cursor here to close