Korona kriza

Dinamovi prvotimci Dilaver i Leovac potpisali smanjenje plaće

Nogometašima 'modrog' kluba isplaćene su plaće za prva tri mjeseca ove kalendarske godine, pa bi ih valjda to trebalo još nagnati na potpisivanje onog prvotnog prijedloga za smanjenje plaća.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2020. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: inmedia.ba / Emir Dilaver opredijelio se za bh. reprezentaciju, ali zasad nema puno sreće...

Nakon velike halabuke oko jednostranog smanjenja plaće od strane uprave Dinama, pobune igrača i trenera, a potom i smirivanja tenzija, što je u konačnici rezultiralo sve izvjesnijim otkazu Nenadu Bjelici, pojedini igrači Modrih počeli su potpisivati smanjenje.

Kako prenose Sportske novosti, Emir Dilaver i Marin Leovac pristali su na smanjenje plaće, a tko će od ostalih prvotimaca - i hoće li - potpisati još treba vidjeti.

Prema istom izvoru, nogometašima 'modrog' kluba isplaćene su plaće za prva tri mjeseca ove kalendarske godine, pa bi ih valjda to trebalo još nagnati na potpisivanje onog prvotnog prijedloga.

Foto: GNK Dinamo / Marin Leovac

Podsjetimo, uprava Dinama je prethodno bez konzultacija s igračima donijela odluku da se režu igračima plaće u iznosu 33-33-33.

Točnije, igrači koji su potpisali ovo odriču se trajno trećine svoje godišnje plaće, drugu trećinu će nastaviti dobivati, dok će preostalu trećinu moći naplatiti u roku od šest mjeseci nakon odigravanja prve utakmice.

Ove su mjere na snazi do kraja rujna ove godine.

U Maksimirskoj 128 sutra se očekuje dolazak Nenada Bjelice da se riješi sporazumni raskid ugovora, a 24sata doznaju kako su još neki od igrača potpisali anekse ugovora o smanjenju primanja.

Potpisali su mlađi kadrovi Horkaš, Franjić, Šutalo,Marin, Đira i Zagorac, a uskoro bi svoj autogram na ugovor trebao staviti i kapetan Arijan Ademi.

Bosanskohercegovački korjeni

Emir Dilaver je rođen u Tomislavgradu 1991. godine, a svoje prve korake napravio je u Austriji Beč gdje je igrao sve do 2014. godine kada prelazi u Ferencvaroš.

Tamo ostaje tri godine kada 2017. godine odlazi u Poljsku – u Lech Poznan.

Već godinu kasnije, u julu 2018. godine za svojim trenerom Nenadom Bjelicom iz Lecha dolazi u Dinamo.

Marin Leovac rođen je u Jajcu 1988. godine. Karijeru je počeo u srpnju 1997. u austrijskom Sportunion Aschbach, a 2002. prešao je u redove Austrije iz Beča, za čiju je prvu momčad debitirao u sezoni 2009./2010.

U ljeto 2015. potpisao je za grčki PAOK s kojim je u tri sezone osvojio nacionalni Kup i odigrao 93 službene utakmice.

Početkom 2018. godine stigao je na posudbu u Rijeku, s kojom je završio na drugom mjestu prvenstva u sezoni 2017/18. U sezoni 2018/19. potpisao je za Dinamo.

Kopirati
Drag cursor here to close