Haaland ne može sam

Čudesni preokret: Bayern na krilima Lewandowskog slavio u velikom derbiju!

Utakmica je počela šokantno za europskog prvaka, Norvežanin Erling Haaland im je zabio dva gola u prvih devet minuta.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2021. u 21:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 25. kolu Bundeslige Bayern je na Allianz Areni slavio protiv Borussije Dortmund s 4:2 i vratio se na vrh ljestvice.

Utakmica je počela šokantno za europskog prvaka, Norvežanin Erling Haaland im je zabio dva gola u prvih devet minuta.

Jedina momčad koja je uspjela postići 2 gola u uvodnih 9 minuta u gostima protiv Bayerna u povijesti Bundeslige bio je MSV Duisburg 1977. godine s Ronaldom Wormom koji je također bio dvostruki strijelac.

No, Bayern je preokrenuo jer ima prvog topnika i najboljeg igrača Europe, Roberta Lewandowskog, koji je u 26. minuti smanjio, a u 44. minuti iz penala i poravnao.

Rezultat 2:2 je stajao sve do 88. minute kada je Leon Goretzka pogodio za preokret, a Lewandowski svojim trećim golom u 90. minuti postavio konačnih 4:2.

Stigao je tako Lewa do 19 golova protiv svog bivšeg kluba u 14 nastupa. Nitko u povijesti nije uspio postići toliko pogodaka protiv Borussije.

Poljak ganja i legendarni rekord Gerda Muellera od 40 bundesligaških golova u sezoni, a deset utakmica prije kraja Lewandowski je na 31 pogotku.

Bayern je za dva boda prestigao Leipzig, koji je bio na vrhu nekoliko sati, dok je Borussia tek šesta sa 16 bodova manje.

Hertha BSC - FC Augsburg 2:1
Hoffenheim - Wolfsburg 2:1
Eintracht - Stuttgart 1:1
Borussia M'Gradbach - Bayer 04 (L) 0:1
SC Freiburg - RB Leipzig 0:3


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close