Srpski šampion

Borac osuđuje divljačko ponašanje pripadnika MUP-a TK: Policija ubacila suzavac u autobus s navijačima?

Ističu da se FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na Gradski stadion pruži maksimalnu sigurnost, a isti takav tretman traže i za svoje navijače na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Borac osuđuje divljačko ponašanje i ničim izazvanu prekomjernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu "Tušanj".

"Slavljenička pjesma naših navijača i igrača grubo je prekinuta od strane pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su po izlasku sa tribine stadiona „Tušanj“ i fizički nasrnuli na navijače FK Borac koji su organizirano stigli u Tuzlu“, priopćeno je za Nezavisne novine iz FK Borac.

"Ovo nije prvi put da se pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na krajnje neprofesionalan način odnose prema navijačima našeg kluba, ali ovaj put želimo da poručimo da se ubuduće takve stvari više neće događa i da ćemo reagirati na adekvatan način“, dodaju iz Borca.

Ističu da se FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na Gradski stadion pruži maksimalnu sigurnost, a isti takav tretman traže i za svoje navijače na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac.

"FK Borac traži od nadležnih da se prema pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji su sudjelovali u napadu na naše navijače primjene odgovarajuće sankcije“, istaknuli su iz Borca.

Prema informacijama do kojih je došao Mondo, do incidenata je došlo neposredno nakon završetka utakmice, odnosno kad su nogometaši Borca sa navijačima, njih oko 50-ak, slavili veliku pobjedu.

Kako neslužbeno saznaje Mondo, u trenutku kad su Lešinari svojim ljubimcima skandirali "Srpski šampion", Specijalna policija MUP-a Tuzlanskog kantona je počela obračun s navijačima Banjalučana i brutalno pretukla nekoliko njih, te potom ubacila suzavac u autobus.

Iz MUP-a TK nisu željeli da službeno komentiraju navodne incidente jer nitko od prisutnih policajaca nije ovlašten da daje izjave za medije.

Lešinari su, podsjetimo, danas tijekom utakmice skandirali "Titula nam ne treba jer Bosna nije naša država", što je jedna od najpoznatijih pjesama ove navijačke grupe.

Kopirati
Drag cursor here to close