Nakon Italije

Barbarez: Nakon Lige nacija ovo će biti nova reprezentacija

"Ne mogu reći da sam zadovoljan, jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga", govorio je nakon utakmice Barbarez.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2024. u 01:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije utakmice, veliki broj novih igrača, nekolicina mladih. Teški protivnici koji su bili veliki izazov, kako za Sergeja kao trenera, tako i za ljude u stručnom stožeru, igrače. Iako su upisana dva poraza, Barbarez je bio više nego zadovoljan. Gledajući sve ono što se
dešavalo u proteklom periodu ukupno.

"Još sam pod emocijama. Sretan sam što sam večeras bio dio ove ekipe. Igrali smo protiv dvije reprezentacije iz samog europskog vrha i osim perioda od 30 minuta protiv Engleske i nekih intervala od 5-10 minuta protiv Italije, bili smo ravnopravni. Ovih osam utakmica koje imamo u ovoj godini su veliko bogatstvo za mladu ekipu i bez 14-15 igrača, i bez obzira na nezgodan termin koji stalno pominjemo, meni je drago da smo igrali ove mečeve i da smo provjerili dosta igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan, jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga", govorio je nakon utakmice Barbarez.

Barbarez se dotakao činjenice da je selekcija ipak bila "nešto hrabrija" protiv Italije.

"Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni, da trebamo da znamo gdje stojimo i koliko utakmica smo izgubili u prošloj I ovoj godini. Ovo je neki novi put, imamo neke nove ideje, uvjeren sam da ovi momci to mogu. Vidjeli smo što se sve desilo u ovih deset dana, kakav je razvoj kod svakog pojedinačno i kakva su shvaćanja reprezentacije nastala. Rodio se taj neki duh, vidjeli smo poslije utakmice njihovo zajedništvo, to je to što nas čini sretnim."

Kako kaže Barbarez, prvi plan je uspio

"Prvi plan je uspio, a to je da ih spojimo, da ih potaknemo da s više volje i želje igraju za našu zemlju. Ovih 12 dana je bilo neopisivo uzbudljivo. Momci su se razvili u nekom segmentu volje, želje, zajedništva. To nas nije krasilo. Ružno je porediti neke stvari, ali takve su činjenice bile. Da smo igrali 1:1, protiv Italije, možda bi bila euforija, ja želim da neke stvari idu po redu. Poslije Lige nacija ove godine bit će to neka nova Bosna i Hercegovina", poručio je Barbarez.

Kopirati
Drag cursor here to close