Preuzeo krivnju

Ancelotti: Shvatio sam pogrešku, ali neću napraviti veliku stvar od toga

Barcelona je slavila 4:0, a talijanskom strategu zamjeraju do sad neviđenu taktiku s Lukom Modrićem u vrhu napada. Bio je primoran pronaći rješenje u izostanku Karima Benzeme, no nije pogodio.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2022. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Ancelotti preuzeo krivnju nakon debakla u El Clasicu

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti razgovarao je s medijima na Santiago Bernabeu nakon teškog poraza u El Clasicu.

Barcelona je slavila 4:0, a talijanskom strategu zamjeraju do sad neviđenu taktiku s Lukom Modrićem u vrhu napada. Bio je primoran pronaći rješenje u izostanku Karima Benzeme, no nije pogodio.

''Modrićeva uloga trebala mu je pomoći u igri s leđa i pronaći prostor iza linije s Rodrygom, Valverdeom i Vinijem Jr., no takva postavka nije uspjela. Nisam postavio momčad dovoljno dobro da dođe do pobjede. Barça je bila bolja od nas i zaslužila je pobjedu. Nije mi teško prihvatiti da nisam dobro posložio momčad. Shvatio sam pogrešku, ali neću napraviti veliku stvar od toga. To je poraz koji nas jako pogađa, znamo koliko je utakmica protiv Barcelone važna, posebno za navijače'', rekao je Ancelotti.

''Zaista nam je žao, ali moramo nastaviti dalje, fokusirati se na sljedeća dva tjedna i naporno raditi. Moramo ostati mirni. Ovaj je poraz jako bolan, ali moramo imati na umu da imamo devet bodova više od drugoplasiranog. Pauza će nam dobro doći. Možemo vratiti Karima i Mendyja. Imamo vremena procesuirati ovaj poraz, koji je vrlo bolan, kao što sam rekao, ali moramo ostati fokusirani'', kazao je, prenosi HRT.

Ancelotti je svjestan pogrešaka koje je napravio, no smatra da su Madriđani, unatoč bolnom porazu, u dobroj situaciji.

''Ne možemo misliti da smo izgubili jer Karim nije igrao. Ono što je pošlo po zlu je to što smo ih pokušali pritisnuti malo više na terenu, a oni su igrali jako dobro s leđa, a nakon što su dobili prvi gol, još više smo se mučili da vratimo posjed. Krenuli smo jako dobro, ali onda smo se stvarno borili da vratimo loptu, riskirali smo na začelju i sveukupno smo se mučili. Nismo igrali dobro, način na koji sam nas postavio bio je jako loš, ali sada imam vremena vratiti energiju i pripremiti nas da podignemo neke trofeje u posljednja dva mjeseca sezone. Moramo sve sagledati, kao i poziciju u kojoj se nalazimo. Imamo prednost od devet bodova i u četvrtfinalu Lige prvaka smo. Poraz boli, stvarno mi je žao i jako sam tužan, ali moram biti uravnotežen i moramo biti zahvalni na naših devet bodova prednosti i ulasku u četvrtfinale'', kazo je Ancelotti .

Kopirati
Drag cursor here to close