Osobor će novac dobivati od sponzora na ime marketinških prava

Španjolac mijenja povijest NCAA košarke

Osobor će novac dobivati od sponzora na ime marketinških prava na njegovo ime što uključuje prodaju dresova i ostalih stvari.
Sport / Košarka | 14. 05. 2024. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije tajna da je i prije bilo novca u NCAA sportu uopće. Košarci naravno, ali uglavnom je to išlo "ispod stola". I većina novca je ostajala na sveučilištima. Sada već postaje normalno da košarkaši potpisuju ugovore sa ekipa kao u profesionalnom sportu. Tako je španjolski košarkaš Great Osobor završio na naslovnicama.

On će uskoro napustiti Utah State i karijeru će nastaviti u ekipi Washingtona. Neće to biti klasičnu ugovor, jer će Osobor novac dobivati od sponzora na ime marketinških prava na njegovo ime što uključuje prodaju dresova i ostalih stvari. Na ovaj način sveučilišne ekipe će pojedine igrače moći zadržati određeno vrijeme, ali će ono što je puno važnije prije svega za europsko košarku, privlačiti mnoge mlade, talentirane igrače.

"Želim pokazati mladim košarkašima da mogu uspjeti bez obzira iz koje sredine dolaze, samo trebaju puno raditi i žrtvovati se. Kada sam dolazio u SAD, imao sam samo nekoliko ponuda sa sveučilišta koja igraju Diviziju I, a sada sam došao do ovog. U Washingtonu ću imati priliku maksimalizirati sav moj potencijal", rekao je Osobor.

Ovaj košarkaš je došao u Ameriku iz Engleske, u koju su se njegovi roditelji preselili dok je on imao 12 godina. Može igrati i za reprezentaciju Velike Britanije, ali njegova želja je Španjolska. Osobor igrana na poziciji krilnog centra, visok je 203 centimetra, težak 113 kilograma, a ove sezone je bio na prosjeku od 17,7 poena, 9 skokova, 2,8 asistencija, 1,4 blokada i 1,3 ukradene lopte po susretu.

Kopirati
Drag cursor here to close