Prisjetio se

Larry Bird: Rugali su mi se oni koji su kasnije bankrotirali

"Nismo potrošili sav naš novac jer smo znali da će doći vrijeme kada će karijera biti gotova i želio sam imati opcije za našu budućnost", prisjetio se Bird.
Sport / Košarka | 08. 06. 2024. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Larry Bird, legendarni košarkaš, prisjetio se vremena kada su mu se igrači, koji su kasnije završili u financijskim problemima, rugali zbog njegove štedljivosti.

"Čak i kada sam bio na vrhuncu karijere, nismo vozili Mercedes-Benz niti živjeli u kućama vrijednim milijun dolara. Kad sam tek počeo igrati, kupili smo lijepu malu kuću u području French Lick/West Baden za 125.000 dolara. Nismo potrošili sav naš novac jer smo znali da će doći vrijeme kada će karijera biti gotova i želio sam imati opcije za našu budućnost. Nikada nisam razmišljao o mirovini. Uvijek sam pretpostavljao da ću raditi", rekao je Bird.

"Neki od igrača koji su zarađivali puno manje od mene kupovali su kuće od 700.000 dolara, Rolex satove i luksuzne automobile. Govorio sam im: 'Ludi ste, trebali biste štedjeti novac.' Samo bi se smijali i šalili na račun moje štedljivosti. Ali vidio sam što rade. Bacali su svoju budućnost. Toliko ih je živjelo za danas, a nisu se ni na trenutak zaustavili da razmisle o deset godina unaprijed kada će njihova karijera biti gotova i novac će prestati dolaziti. A kada su napokon shvatili da sam bio u pravu, bilo je prekasno. Ne mogu vam reći koliko me bivših suigrača tražilo novac. Srce mi se slama kada moram reći 'ne', ali morao sam jer sam ih upozorio. Rekao sam im da štede", prisjetio se Bird, za NBA Draft Central.

Kopirati
Drag cursor here to close