31 GODINA BEZ KAPETANA

Dan kad nas je napustio košarkaški Mozart Dražen Petrović

Sport / Košarka | 07. 06. 2024. u 09:36 S.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se navršila 31 godina od tragične smrti Dražena Petrovića, slavnoga hrvatskog košarkaša.

Tog 7. lipnja 1993.prekinula se jedna velika sportska priča, a hrvatska košarka doživjela je ogroman udarac od kojega se ni do danas nije oporavila.

Dan ranije legendarni kapetan odigrao je utakmicu za reprezentaciju Hrvatske protiv Slovenije u Wroclawu na turniru za nadolazeći Eurobasket.

Tamnocrvenim vozilom marke golf u kišno predvečerje u blizini Ingolstadta upravljala je Draženova tadašnja djevojka Klara Szalantzy, koja će kasnije postati suprugom proslavljenog nekadašnjeg njemačkog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa.

Ona se na autocesti A9 kod Ingolstadta te kobne 1993. zabila u zabila u tegljač Mercedes-Benz, koji je izletio iz suprotne trake, probio zaštitnu ogradu i prednjim dijelom završio na pretjecajnom traku suprotnog dijela autoceste.

Vidljivost je bila iznimno slaba i Golf je velikom brzinom udario u kamion, a Dražen je poginuo na mjestu nesreće.

U vozilu je uz Klaru i Dražena bila i treća osoba Hilal Edebal, danas 54-godišnjakinja, a tada je bila mlada turska košarkašica.

Dražen je u trenutku nesreće spavao.

Video: Dražen Petrović - Rekonstrukcija tragične prometne nesreće

''Znala sam Dražena preko Klare. Čak sam i gledala neke njegove utakmice za New Jersey. Bio je vrlo drag čovjek'', izjavila je prije 14 godina Hilal Edebal, koja je teško stradala u toj nesreći. Ona se nikad nije oporavila od gotovo potpunog gubitka pamćenja.

New York Daily News objavio je prije 13 godina priču Hilal Edebal jer je nedugo prije tog intervjua shvatila da je nesreća u kojoj je ona izgubila pamćenje ista ona u kojoj je smrtno stradao Dražen Petrović. Detalja o nesreći ne sjeća se, već sve informacije koje ima crpi iz medijskih sadržaja i policijskih izvješća.

Prema informacijama koje su se pojavile iz policijskog očevida, Klara je vozila prebrzo u trenutku nesreće. Čak je, za razliku od drugih vozača, prije sudara ubrzavala. Iako na tom dijelu autoceste nije bilo ograničenja brzine, drugi su vozači, samo zbog toga što su vozili sporije, svi odreda uspjeli izbjeći prepriječeni kamion zaobilazeći ga krajnje zdesna, zaustavnom trakom.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close