Rješavanje problema

Francuzi protjeruju beskućnike iz Pariza uoči Olimpijade

Vlasti ciljaju na „nepoželjne“ populacije kao što su tražitelji azila, obitelji koje žive u nesigurnim uvjetima i ovisnici o drogama, objavila je nevladina organizacija
Sport / Flash | 04. 06. 2024. u 12:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Francuske vlasti nastavile su protjerivanje beskućnika, uključujući tražitelje azila, iz Pariza uoči Olimpijskih igara, koje počinju sljedećeg mjeseca, navodi se u izvještaju nevladine organizacije ''Le Revers de la Medaille'', javlja Anadolija.

''Protjerivanje je počelo prije godinu dana, a 12.545 ljudi je protjerano iz Pariza u periodu 2023-2024, što je povećanje od 38,5 posto u odnosu na 2021-2022'', priopćila je francuska nevladina organizacija Le Revers de la Medaille.

Prema izvještaju objavljenom u ponedjeljak ove akcije ciljaju na "nepoželjne" populacije kao što su tražitelji azila, obitelji koje žive u nesigurnim uvjetima i ovisnici o drogama.

''Vlasti su rasturile šatorske kampove u glavnom gradu u koje su se sklonili neregularni migranti i spriječili ih da se vrate na ista mjesta, a da im nisu pružili sigurnije rješenje i sklonište'', dodaje se.

Organizacija je predložila da se širom zemlje uspostavi 20.000 skloništa, uključujući 7.000 u Ile-de-Franceu, kao i humanitarni centar za one koji su iseljeni iz Pariza.

Naglašeno je da te populacije ne bi trebalo protjerati iz Pariza bez trajnog rješenja.

Francuska se sprema da bude domaćin Olimpijskih igara u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close