Upornost se isplatila

Zvornički liječnici sutra kod Dodika

Zbog sastanka sa Dodikom liječnici danas nisu održali petnaestominutni prosvjed, što su svakodnevno činili u proteklih 13 dana,
Sci-Tech / Znanost | 26. 10. 2017. u 17:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liječnici zvorničke bolnice sutra će se sastati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom kako bi pokušali razriješiti situaciju u toj zdravstvenoj ustanovi nastaloj nakon odluke Vlade RS-a da smijeni dosadašnjeg direktora Milorada Drljevića i na njegovo mjesto postavi Jovana Okuku.

Zbog sastanka sa Dodikom liječnici danas nisu održali petnaestominutni prosvjed, što su svakodnevno činili u proteklih 13 dana, navodeći da je sastanak s predsjednikom RS-a bio jedan od njihovih uvjeta da prekinu prosvjed.

Liječnici zvorničke bolnice tvrdili su da iza smjene Drljevića, pod čijim je rukovođenjem bolnica pozitivno poslovala, stoji poslanik SNSD-a u Predstavničkom vijeću parlamenta BiH Lazar Prodanović, koji želi da uruši bolnicu u Zvorniku, jer otvara privatnu kliniku u Bratuncu.

Dodik je ranije izjavio da se odluke Vlade RS-a, “bilo dobre ili loše” moraju poštovati.

Članovi komisije koju je imenovala Vlada RS-a postavili su Okuku za v.d. direktora zvorničke bolnice 23. oktobra, u drugom pokušaju.

Kopirati
Drag cursor here to close