Prestižna nagrada

Znanstvenica iz BiH dobitnica nagrade vrijedne 750.000 dolara

"Nagrada će podržati moje istraživanje i rad u polju prevencije mržnje, radikalizacije i nasilja kroz intervenciju u razredima američkih škola i obrazovnih institucija“, kazala je Šabić-El-Rayess.
Sci-Tech / Znanost | 15. 09. 2021. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesorica i znanstvenica na Univerzitetu "Columbia" Amra Šabić-El-Rayess dobitnica je prestižne nagrade u vrijednosti 750.000 dolara za svoj znanstveni rad.

Naime, Bišćanka je BiH napustila tijekom rata te izgradila život i karijeru u Americi, prenosi "Avaz".

Obavještena sam da sam od federalne vlade Sjedinjenih Američkih Država dobila zaista veliku nagradu u svijetu akademije u iznosu od 750.000 dolara. Nagrada će podržati moje istraživanje i rad u polju prevencije mržnje, radikalizacije i nasilja kroz intervenciju u razredima američkih škola i obrazovnih institucija“, kazala je Šabić-El-Rayess.

Kako ističe ovim sredstvima započet će veliki rad u iduće dvije godine te naglašava kako je upravo ovaj rad počeo kroz program koji su kreirali prošlog semestra s ciljem edukacije obrazovnih radnika u SAD-u o mržnji i netolerantnosti prema Muslimanima.

"Sva mržnja koju sam osobno doživjela zbog svog identiteta kao Bošnjakinja i kao Muslimanka je moja inspiracija da spriječim slična iskustva drugima bez obzira tko su i gdje su. Kao što ja svojim studentima uvijek kažem, ne dozvolite da vam ikad itko kaže da ne možete ili ne smijete ili da niste zaslužili da sanjate velike snove. Svi snovi su ostvarivi uz ogroman rad, upornost i obrazovanje", stoji u objavi Amre Šabić-El-Rayess. 

Kopirati
Drag cursor here to close