250 posjetitelja

Završen 6. kongres nefrologa NefroBiH

Inicijative kongresa poput podrške obrazovanju mladih liječnika predstavljaju temelj za budući napredak zdravstvenog sektora u zemlji.
Sci-Tech / Znanost | 14. 05. 2024. u 12:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Završen 6. kongres nefrologa NefroBiH

U poslovnom centru Unitic u Sarajevu, obilježena je završnica 6. kongresa nefrologa Nefro BiH. Okupljeni posjetitelji imali su priliku prisustvovati dvosatnoj sesiji na kojoj su predstavljeni zaključci kongresa.  

Ove godine Kongres je okupio više od 250 posjetitelja, koji su slušali predavanja 83 predavača iz Europe i Azije tijekom četiri dana trajanja.

Posebno značajno bilo je sagledavanje o najnovijim metodama tretiranja bubrežnih pacijenata i dijeljenje dobre prakse iz nefroloških centara diljem svijeta.

Podrška kongresu od Internacionalnog društva nefrologije (ISN) dodatno je istaknula važnost događaja, dok su izlaganja studenata i specijalizanata medicinskih fakulteta iz BiH dodala novu dimenziju, potičući akademsku zajednicu na jačanje i osnaživanje.

Prof. dr. Damir Rebić, predsjednik UNDT BH, istaknuo je zadovoljstvo ugostiti ugledne predavače iz Europe i Azije te pohvalio velik odaziv posjetitelja.

''Kongresi poput ovog imaju ključnu ulogu u unapređenju zdravstvenog sustava u BiH, pružajući stručnjacima priliku za usvajanje najnovijih metoda liječenja i razmjenu iskustava s kolegama diljem svijeta. Ovogodišnji kongres NefroBiH jasno je pokazao da Bosna i Hercegovina posjeduje stručnost, predanost te veliki potencijal za daljnji razvoj u području nefrologije. Kroz intenzivne radionice, predavanja i diskusije, mladi budući doktori stekli su neprocjenjivo iskustvo i uspostavili veze sa stručnjacima širom svijeta'', istaknuo je prof. dr. Rebić.

Kako kaže prof. dr. Rebić inicijative kongresa poput podrške obrazovanju mladih liječnika predstavljaju temelj za budući napredak zdravstvenog sektora u zemlji.

''Kroz zajednički rad, Bosna i Hercegovina može nastaviti graditi inspirativnu i stručnu nefrološku zajednicu, spremnu nositi se s izazovima budućnosti'', poručio je Rebić, priopćeno je iz Press službe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). 

Kopirati
Drag cursor here to close