Studenti biraju vodstvo

Izbori u Mostaru pokazali da može bez incidenata

Rezultati izbora bit će poznati u četvrtak, 22. studenog, a novo vodstvo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru izabrat će se na prvoj sjednici novog Saziva, planiranoj za 5. prosinac.
Sci-Tech / Znanost | 21. 11. 2018. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski izbori za 2018./2019. akademsku godinu održani su u prostorijama svakog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Studenti imali su priliku izabrati svoje predstavnike glasujući za predstavnika i zamjenika svake godine studija te predsjednika i zamjenika Studentskog zbora svake ustrojbene jedinice.

Predsjednik Izbornog povjerenstva Grgur Ćorić kazao je kako su svi studenti Sveučilišta u Mostaru imali pravo izaći na izbore i svojim glasovima izabrati kandidate za koje misle da će najbolje zastupati njihove interese u akademskoj 2018./2019. godini.

''Nije bilo nikakvih incidenata, osim što će se ponoviti izbori na Ekonomskom fakultetu jer su kandidati za predstavnike prve godine imali jednak broj glasova. Ukupna je izlaznost na cijelom Sveučilištu iznosila 13.29%, a posebne pohvale kolegama s Akademije likovnih umjetnosti, gdje je glasovalo čak 100% studenata“, izjavio je Ćorić.

Foto: Bljesak.info / Uspješno provedeni Studentski izbori

Za provedbu izbora na svakoj ustrojbenoj jedinici bio je zadužen i Birački odbor, koji je utvrdio popis birača u suglasnosti s dekanom, pripremio izborni materijal, proveo izbore i utvrdio rezultate izbora. Predsjednici biračkih odbora poručili su kako su uglavnom zadovoljni provedbom izbora.

''Ove godine su izbori prošli prilično zanimljivo, imali smo veći broj kandidata što je vjerojatno dodatno zainteresiralo studente pa je odaziv bio veći od očekivanog“, navela je predsjednica Biračkog odbora Ekonomskog fakulteta Katarina Kolobarić u izjavi za Treci.ba.

“Kao predsjednik Studentskog zbora poprilično sam zadovoljan izlaznošću studenata na izbore. U ovom kao i svom prvom mandatu spreman sam na suradnju sa svim udrugama Filozofskog fakulteta kao i svim udrugama Sveučilišta u Mostaru. Cilj Studentskog zbora je da se brine o kvaliteti života studenata, studentskom standardu, ostvarivanju studentskih prava i drugim pitanjima važnim za studente”, rekao je za Bljesak.info predsjednik SZ Filozofskog fakulteta, Vladimir Vegar.
 
Foto: Bljesak.info / Uspješno provedeni Studentski izbori
 
Studenti koji su izašli na izbore kazali su kako uglavnom smatraju svojom obvezom za izabrati tko će ih predstavljati i boriti se za njihova prava.

''Izašao sam na izbore budući da želim iskoristiti svoje pravo da sam izaberem tko će me odgovorno predstavljati i boriti se za moja, ali i prava svih studenata“, izjavio je Marko Mlikota, student odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu.

Rezultati izbora bit će poznati u četvrtak, 22. studenog, a novo vodstvo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru izabrat će se na prvoj sjednici novog Saziva, planiranoj za 5. prosinac.

Kopirati
Drag cursor here to close