Inicijativa Studentskog zbora

Ukinuto plaćanje prijavnica za ispite na mostarskom FPMOZ-u

Prijepis ocjena na fakultetima gdje se dosad naplaćivalo bit će besplatan.
Sci-Tech / Znanost | 19. 04. 2021. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu Studentskog zbora na sjednici Senata Sveučilišta u Mostaru donesena je odluka o ukidanju plaćanja prijavnica ispita na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti kao i ispisa prijepisa ocjena na fakultetima gdje je to bila praksa.

Prijepis ocjena na fakultetima gdje se dosad naplaćivalo bit će besplatan.

Studentski zbor je uputio i prijedlog da se studentima omogući preuzimanje upisnog materijala na web stranicama ustrojbenih jedinica Sveučilišta. Također, na inicijativu Studentskog zbora je izglasana odluka o osnivanju Studentskog sveučilišnog teatra, a koji će naknadno izglasati i ime.

Važno je napomenuti da su studentski predstavnici prošlih godina ukinuli plaćanje potvrda na svim ustrojbenim jedinicama kao i plaćanje upisa u knjižnicu početkom akademske godine.

''Studentski zbor želi ovakvim malim koracim olakšati studentima Sveučilišta. Zbor je uvijek radio na unaprijeđivanju sudentskog života i to će mu uvijek biti zadatak. Danas smo uspjeli ukinuti plaćanje prijavnica i ispisa prijepisa ocjena, a sutra se borimo za nove stvari'', poručila je predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marija Barun.

Kao što je i ranije poznato, Studentski zbor je na početku akademske godine, uputio inicijativu za uvođenjem e-indeksa, što će dodatno smanjiti troškove studentima budući da će iskaznice biti besplatne, priopćeno je iz Studentskoga zbora.

Kopirati
Drag cursor here to close