Svečano

Široki Brijeg domaćin znanstveno-stručnog skupa "Digitalizacija, arhiviranje i očuvanje kulturne baštine"

Znanstveno-stručni skup organizira Društvo za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine uz partnerstvo s UNESCO-om i suorganizaciju Sekcije CIOFF-a BiH i
Sci-Tech / Znanost | 28. 10. 2021. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znanstveno-stručni skup Digitalizacija, arhiviranje i očuvanje kulturne baštine - 2021. s naglaskom na nematerijalnu kulturnu baštinu održat će se 30. listopada u Kino dvorani Borak (Široki Brijeg) s početkom u 8:30.

Znanstveno-stručni skup organizira Društvo za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine uz partnerstvo s UNESCO-om i suorganizaciju Sekcije CIOFF-a BiH i

Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava iz BiH. Obrađivat će se teme iz područja primjene UNESCO-ovih preporuka u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, korištenja digitalnih alata i platformi za računalnu obradu i pohranu podataka kao i prezentacija projekata udruga koje se bave ovom tematikom.

Na Znanstveno-stručnom skupu sudjelovat će blizu trideset predavača iz raznih područja i to:

Eksperti za UNESCO i međunarodne preporuke, eksperti i znanstvenici-istraživači na digitalnim platformama, eksperti i znanstvenici-istraživači za rad s digitalnim alatima, znanstvenici i istraživači kulturne baštine na terenu, eksperti za vođenje projekata, eksperti za odnose s javnošću, umjetnički voditelji i predstavnici skupina s višegodišnjim iskustvom u očuvanju NKB (blizu trideset).

Znanstveno-stručni skup namijenjen je članovima udruga i djelatnicima institucija koje se bave očuvanjem nematerijalne kulturne baštine kao i svim zainteresiranim za ovu tematiku.

Zbog ograničenog broja mjesta za dolazak na Znanstveno-stručni skup potrebno je poslati prijavu (ime i prezime, institucija/udruga, e-mail ) do 28. listopada 2021. godine na e-mail [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close