1850 dolara

Robot Gitamini ponijet će vam stvari i slijediti vas poput psa

Njegova baterija može izdržati više od 30 km rolanja po cesti, a najveća brzina koju može uhvatiti jest nešto manje od 10 km/h.
Sci-Tech / Znanost | 24. 09. 2021. u 20:20 Bljesak.info
Coming soon: gitamini®

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gitamini je manji brat robota za prijenos stvari Gita koji je predstavila kompanija Piaggio Fast Forward, podružnica talijanskog Piaggia. S obzirom na to da se uvijek kaže kako svaka roba ima svog kupca, tako će i Gitamini vjerojatno privući određeni broj ljudi, a ono što svakako možemo garantirati jest da njihovi vlasnici na ulici neće proći nezamijećeno.

Robot, koji se sastoji od središnjeg dijela za pohranu stvari i dva kotača, vlasnike prati po cesti poput psa, a služi za nošenje stvari. Ako ne volite nositi ruksak ili torbu, zašto ne platiti 1850 dolara za robota koji to može raditi umjesto vas. Kako je riječ o malom uređaju, od njega ne treba imati prevelika očekivanja pa će se u njegov prtljažni prostor moći pohraniti do 9 kg stvari, piše The Verge.

Njegova baterija može izdržati više od 30 km rolanja po cesti, a najveća brzina koju može uhvatiti jest nešto manje od 10 km/h.

Opremljen je kamerama, senzorima i radarom koje mu pomažu da fokusira svog vlasnika i prati ga po cesti. Prije toga potrebno je kliknuti tipku uparivanja, no treba naglasiti kako robot nema GPS već sa svojim kamerama i senzorima može prepoznati vlasnika i tako ga pratiti. Prtljažni prostor u koji se pohranjuju stvari može se zaključati kako ga netko ne bi u vožnji uzeo i ukrao stvari iz njega, piše Zimo.co.

Za korištenje Gite, robota je prvo potrebno povezati s pametnim telefonom, s kojim ga se može i otključati i nadograditi njegov softver.

Kopirati
Drag cursor here to close