''Lajk za pametnu energiju''

Profesor Atom sutra u Mostaru

Profesor Atom u srijedu, 20.12.2017. dolazi u Mostar te vas poziva na sjajno druženje u Mepas Mall-u, u periodu od 18:00 do 21:00 sat. Sve posjetitelje očekuju super iznenađenja i nagrade!
Sci-Tech / Znanost | 19. 12. 2017. u 13:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaštitno lice kampanje ''Lajk za pametnu energiju'' - Profesor Atom već četvrtu godinu zaredom putuje širom Bosne i Hercegovine, s ciljem da mladi, ali i odrasli kroz zabavu usvoje nova znanja o značaju energetske efikasnosti i pametne upotrebe energije.

Profesor Atom u srijedu, 20.12.2017. dolazi u Mostar te vas poziva na sjajno druženje u Mepas Mall-u, u periodu od 18:00 do 21:00 sat. Sve posjetitelje očekuju super iznenađenja i nagrade!

Na ovom edukativnom i zabavnom događaju posjetioci će kroz ''Virtual Reality'' - VR igricu zakoračiti u virtualni svijet i na posve drugačiji način se educirati o energetskoj efikasnosti, te otkriti nove načine uštede energije i zaštite okoliša u svakodnevnom životu.

Kampanja ''Lajk za pametnu energiju'' se realizira u sklopu projekta ''Zeleni ekonomski razvoj'' koji u BIH implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), uz financijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, županijskim ministarstvima, te drugim partnerima.

Projekt ''Zeleni ekonomski razvoj'' ima za cilj stvoriti uslove za investicije u projekte energetske efikasnosti, povećati broj ''zelenih radnih mjesta'', te doprinijeti razvoju tržišta što vodi ka gospodarskom rastu i razvoju BiH.

Više informacija o projektu ”Zeleni ekonomski razvoj” i kampanji „Lajk za pametnu energiju” možete pronaći na web stranici www.ba.undp.org kao i na facebook stranici www.facebook.com/Profesor.Atom.

Kopirati
Drag cursor here to close