U Tomislavgradu

Održan II simpozij DZ Tomislavgrad i Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine

Na dvodnevnom simpoziju bit će održana stručna predavanja i praktične edukativne radionice.
Sci-Tech / Znanost | 05. 11. 2022. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Simpozij u Tomislavgradu

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad, jutros je u prostorijama hotela Tomislav u Tomislavgradu započeo Drugi simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine, koji će trajati do nedjelje 6. studenog.

Nazočne je na samom početku pozdravila ravnateljica tomislavgradskoga Doma zdravlja Ivanka Živković, a potom: Davorka Furdek, potpredsjednica Hrvatskog sestrinskog društva za hitnu medicinu, Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Ivan Vukadin ispred Vlade HBŽ-a i Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije te Ivan Buntić, načelnik općine Tomislavgrad.

Na dvodnevnom simpoziju bit će održana stručna predavanja i praktične edukativne radionice, a neke od teme koje će se obrađivati su: osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD), principi imobilizacije na terenu, hitna stanja u ginekologiji i porodništvu, iznanadna srčana smrt te anafilaktički šok- algoritam zbrinjavanja i prikaz slučajeva iz prakse.

Simpozij je okupio oko 300 djelatnika hitne medicinske pomoći, liječnika, medicinskih sestara i tehničara te drugih zdravstvenih djelatnika koji na bilo koji način sudjeluju u hitnom zbrinjavanju i spašavanju pacijenata u svom profesionalnom radu, a među ostalim gostima nazočili su i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin i ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi HBŽ Momčilo Bajić.

Bila je ovo prilika za razmjenu znanja i vještina, ali i novih ideja koje se primjenjuju u svakodnevnoj praksi u svrhu unaprijeđenja kvalitete pružanja hitne medicinske pomoći na izvanbolničkoj i bolničkoj razini, a u cilju poboljšanja zdravstvenog sustava u Hercegbosanskoj županiji, uprava Doma zdravlja Tomislavgrad nastojat će i ubuduće organizirati slične projekte

Kopirati
Drag cursor here to close