Najboljima

Mostar: Studentima po 1.800 KM

Novčane nagrade federalnog ministarstva primila su najbolja 74 studenta u Federaciji BiH.
Sci-Tech / Znanost | 20. 12. 2022. u 13:33 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti danas su dodijeljene nagrade najboljim studentima u akademskoj 2021/2022. godini.

Svečanost je održana u kongresnoj dvorani zgrade federalnih institucija u Mostaru. Novčane nagrade u iznosu od po 1.800 KM dobila su 74 studenta, koje su prethodno nominirali njihova sveučilišta.

"Nagrađeni su najbolji među najboljim. To su uglavnom studenti s prosjekom ocjena pet ili 10. Osim prosjeka, mnogi od njih su dodatno dokazani na svojim univerzitetima, dakle ne radi se o teoretičarima, već o studentima koji svoja znanja plasiraju i u domenu istraživanja. Kriterij za odabir je definiralo Ministarstvo, a studente su nominirali univerziteti", izjavio je Mario Markotić, stručni savjetnik za visoko obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja FBiH.

Današnje nagrade nisu jedini vid pomoći studenti u Federaciji BiH, napominje, ističući nekoliko važnih projekata koje provodi Ministarstvo.

Foto: Anadolija / Dodjela nagrada najboljim studentima

"Sufinanciramo studentske domove, podupiremo rad studenata invalida, studenata Roma, kao i studentskih organizacija koje u sklopu svojih aktivnosti ostvaruju zapažene rezultate. Dio našeg transfera za studente odlazi i za financiranje projekata bolonjskog procesa. To je oko 200.000 KM. Želimo da novac usmjerimo na prave adrese. Mislim da uspijevamo, jer su reakcije dosad bile jako dobre. Nadam se i kako ćemo imati više sredstava kojim bismo mogli zadovoljiti sve potrebe. Zahvaljujem i roditeljima na njihovom doprinosu", dodaje Markotić.

Zahvalnost Ministarstvu na vrijednom priznanju u ime nagrađenih iskazala je Tiana Raič, studentica Studija zdravstvenih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

"Hvala Federalnom ministarstvu obrazovanja koje prati naš rad svih ovih godina i vrednuje ga. Lijepo je kada se prepoznaju i nagrade trud i rad i zbog toga sam uvjerena da će ovo biti poticaj za dalju izgradnju društva, zajednice i države. Lično ovdje planiram ostati i možda zbog toga ova nagrada ima i posebnu težinu. Ovo je i poticaj da nastavimo dalje raditi i budemo još bolji", kazala je Raič.

Kopirati
Drag cursor here to close