Stižu svjetski stručnjaci

Mostar postaje centar znanosti

Predavat će oko 300 stručnih predavača pred stotinama sudionika iz više od 20 država.
Sci-Tech / Znanost | 06. 05. 2021. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će od 24. do 27. lipnja biti središnje mjesto susreta svjetski priznatih znanstvenika umjetnika, doktora i profesora koji će se okupiti na "12. Danima BHAAAS u BiH".

Tom prilikom održat će se 30 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih znanosti, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice.

Predavat će oko 300 stručnih predavača pred stotinama sudionika iz više od 20 država.

Ove godine, zbog pandemije koronavirusa, organizatori su odlučili da se simpoziji prenose i online kako bi omogućili sudjelovanje svim zainteresiranim znanstvenicima koji neće biti u mogućnosti doći u Mostar.

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka je uputila i poseban poziv studentima, mladim istraživačima, da sudjeluju na ovom događaju.

To će za studente biti jedinstvena prilika, da se upoznaju s najnovijim trendovima u  znanosti i tehnologiji te upoznaju neke od lidera svjetske akademske zajednice. 

"Vrlo sam sretna što će se ovaj veliki događaj najzad održati u mom rodnom Mostaru", kazala je predsjednica BHAAAS dr. Mahira Tanović te dodala:

"Prošle godine smo morali odgoditi održavanje 12. Dana BHAAAS u BiH zbog pandemije koronavirusa, ali sada su se stekli uvjeti da možemo u smanjenom kapacitetu realizirati za nas ovu značajnu konferenciju. BHAAAS već 12 godina uspješno organizira ovaj znanstveni skup, za koji mogu reći da spada u najveće stručne događaje u regiji. U 30 simpozija iz prirodnih, društvenih, humanističkih i medicinskih znanosti sudionici će imati priliku čuti predavanja svjetskih lidera akademske zajednice".

BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake u BiH, od kojih su mnogi bh. porijekla i koji rade u prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire.

Kopirati
Drag cursor here to close