Obavezne provjere

Južna Koreja testira na koronavirus putnike iz Europe

Ministar zdravstva Južne Koreje u utorak je kazao da je kod 19 od 1.444 testirana putnika u nedjelju utvrđeno da su zaraženi korona virusom,
Sci-Tech / Znanost | 24. 03. 2020. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južna Koreja je počela sa testiranjem na koronavirus putnika koji dolaze iz Europe. Yoon Tae-ho, ministar zdravstva Južne Koreje u utorak je kazao da je kod 19 od 1.444 testirana putnika u nedjelju utvrđeno da su zaraženi koronavirusom, prenosi Anadolija.

Yoon je dodao da je u ponedjeljak doputovalo 1.200 ljudi iz Europe, a da su kod 101 osobe utvrđeni temperatura ili respiratorni simptomi.

Iako je infekcija u Južnoj Koreji usporena, postoji zabrinutost zbog ponovnog uvođenja bolesti COVID-19 zbog širenja koronavirusa na zapadu.

Južna Koreja je objavila da će u potpunosti financirati liječenje oboljelih od COVID-19 bez obzira na njihovu nacionalnost. Čak i ako budu negativni na testu, državljani Južne Koreje koji dolaze iz Europe ili stranci koji u tu zemlju ulaze iz Europe sa vizama za dugoročni boravak moraju biti u dvotjednoj kućnoj karanteni.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. ožujka je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 16.000 ljudi, a potvrđeno je preko 380.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 190 zemalja, govore podaci WHO-a.

Također, WHO je Europu proglasio novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu.

Kopirati
Drag cursor here to close