Kaže Bill

Gates: Omikron će svesti covid-19 na sezonsku bolest

Gates je napomenuo kako bismo još sljedećih nekoliko godina mogli ići na godišnje cijepljenje protiv COVID-19.
Sci-Tech / Znanost | 12. 01. 2022. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bill Gates posljednje je dvije godine bio prilično glasan (i jasan) kad je koronavirus u pitanju. Uz to što je puno prije izbijanja pandemije upozoravao na takvu mogućnost, davao je i svoje prognoze oko toga kad bi aktualna pandemija mogla i završiti.

U raspravi na Twitteru, s profesorom Devijem Sridharom sa Sveučilšne medicinske škole iz Edinburgha, Gates je napisao kako bi se broj slučajeva zaraženih koronavirusom mogao smanjiti nakon aktualnog vala pandemije, te bi se napokon o COVID-19 moglo pričati kao o "sezonskoj gripi".

Zaraznija varijanta nije izgledna, ali ova nas je pandemija često iznenađivala, napisao je Gates te dodao kako vjeruje da će omikron zaraženima osigurati imunitet barem za sljedećih godinu dana, javlja Zimo.

No, to ne znači da će cjepiva postati nepotrebna. Gates je napomenuo kako bismo još sljedećih nekoliko godina mogli ići na godišnje cijepljenje protiv COVID-19.

Dotaknuo se i teorije zavjere koja kruži društvenim mrežama, a prema kojoj je toliko angažiran oko pandemije jer želi mikročipirati cijeli svijet.

Ljudi poput vas i mene i Tonyja Faucija su bili meta brojnih dezinformacija. Nisam to očekivao. Neke od njih, poput one da stavljam čipove u ruke, nemaju smisla - zašto bih to htio?, napisao je Gates.

Na kraju je istaknuo kako su cjepiva spriječila razvoj ozbiljnih oblika bolesti i smrtni ishod, ali nedostaju im dvije ključne komponente.

Prvo, još uvijek dopuštaju infekcije i čini se da im je trajanje ograničeno. Trebaju nam cjepiva koja sprječavaju ponovne infekcije i pružaju dugotrajnu zaštitu, napisao je Gates na Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close