Stavljen potpis

Mostar: CTK i srednja škola 'Gabrijela Jurkića' potpisivanjem memoranduma započeli suradnju

Od ove školske godine učenici Srednje škole 'Gabrijela Jurkića' dolaze na svoju redovitu praksu u kreativnu radionicu modelarstva i maketarstva Centra za tehničku kulturu Mostar.
Sci-Tech / Znanost | 11. 11. 2017. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Centra za tehničku kulturu Mostar u petak je upriličena skromna ceremonija potpisivanja Memoranduma o suradnji između Srednje škole likovnih umjetnosti 'Gabrijela Jurkića' Mostar i spomenutog Centra.

Ovim memorandumom dvije ustanove ulaze u bližu suradnju na polju edukacije svojih učenika. Od ove školske godine učenici Srednje škole 'Gabrijela Jurkića' dolaze na svoju redovitu praksu u kreativnu radionicu modelarstva i maketarstva Centra za tehničku kulturu Mostar čime se podiže kvaliteta praktičnog rada učenika, istaknuli su predstavnici institucija koji su potpisali memorandum.

Predstavljena je i obnovljena kreativna učionica modelarstva i maketarstva čiju je obnovu dijelom sufinancirala Violeta d.o.o. Grude. Oni su firma kojoj su djeca Centra za tehničku kulturu Mostar dodijelili nagradu firme kretivnoga prijatelja djece zbog nesebične pomoći i ulaganja u obrazovanje mladih i svjesnosti kako svoju budućnost mogu graditi samo oni koji vjeruju u naše mlade.

Uskoro će sličan memorandum biti potpisan sa jednom školom iz Ljubuškog, te će se time povećati broj onih koji stječu dodatno obrazovanje. Trenutno se u Centru podučava oko 300 djece.

Glavni cilj suradnje jest unaprjeđenje uvjeta rada učenika, razmjena informacija i kreativnih ideja. Svjesni činjenice kako kreativnost nije rezevirana samo za prirodno talentiranu djecu nego se može steći, žele se potaknuti svi roditelji da svojoj djeci omoguće kvalitetan kreativan razvoj svojih sposobnosti, te ih pozvaju da od najranije dobi svojoj djeci omoguće kvalitetno praktično obrazovanje.

Srednja škola likovnih umjetnosti 'Gabrijela Jurkića' četverogodišnja je umjetnička škola osnovana 1995. godine. Učenici koji pohađaju školu mogu izabrati jedan od pet smjerova: slikarski dizajn, kiparski dizajn, grafički dizajn, modni dizajn te industrijski i reklamni dizajn.

Centar za tehničku kulturu Mostar (CTK) od 2009. godine brine o mladim generacijama budućih likovnih umjetnika, kreativaca, inženjera, profesora i istraživača, koji će svojim znanjem doprinositi razvoju našega kraja. Programski sadržaj edukacije obuhvaća sljedeće tematske cjeline: modelarstvo i maketarstvo, grafički dizajn, robotika, informatika, elektronika, znanstvena radionica.

Kopirati
Drag cursor here to close