U 49. godini

Iznenada preminuo Grant Imahara, voditelj legendarnih Mythbustersa

Grant Imahara diplomirao je elektroinženjerstvo na Sveučilištu Southern California, a nakon toga zaposlio se kao inženjer u Lucasfilmu. Kasnije se prebacio u njihov čuveni odjel za vizualne efekte Industrial Light and Magic
Sci-Tech / Znanost | 14. 07. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grant Imahara, jedan od voditelja megapopularnih Mythbustersa, Discoveryjeve hit-serije, iznenada je umro u 49. godini života, javljaju američki mediji.

Elektroinženjer i robotičar Grant Imahara preminuo je od posljedica krvarenja u mozgu, javlja Hollywood Reporter.

Imahara se timu Mythbustersa priključio u trećoj sezoni serijala, gdje je činio trio s Kari Byron i Toryjem Bellecijem. Zbog ekspertize u elektronici i računalima često je sudjelovao u razbijanju mitova koji su u sebi imali te komponente.

Imahara je s Byron i Bellecijem u Mythbustersima ostao sve do 2014. godine.

Na vijest o njegovoj smrti svi koji su radili s njim ostali su šokirani.

"Srca su nam se slomila kad smo čuli tužnu vijest o Grantu. On je bio važan član Discovery obitelji i doista divan čovjek. Naše misli i molitve su s njegovom obitelji", izjavio je predstavnik te televizijske kuće.

"Ponekad poželim imati vremenski stroj", napisala je Kari Byron na svojem profilu na Twitteru.

Adam Savage, jedan od pokretača Mythbustersa zajedno s Jamijem Hynemanom, Imahari je na Twitteru poručio da će mu nedostajati.

"Izgubljen sam. Nemam riječi. Bio sam dio dviju velikih obitelji s Grantom Imaharom tijekom 22 godine. Grant je bio doista birljantan inženjer, umjetnik i izvođač, no isto tako jednostavno divna, opuštena i nježna osoba. Raditi s Grantom bilo je toliko zabavno. Nedostajat ćeš mi, prijatelju", napisao je Savage.

Grant Imahara diplomirao je elektroinženjerstvo na Sveučilištu Southern California, a nakon toga zaposlio se kao inženjer u Lucasfilmu. Kasnije se prebacio u njihov čuveni odjel za vizualne efekte Industrial Light and Magic.

Imahara je tijekom devet godina sudjelovao na mnogim blockbuster projektima, od prednastavka trilogije "Ratova zvijezda", preko filmova "Jurski park" do trilogije "Matrix".

Ljestvica

Kopirati
Drag cursor here to close