Matematika je na našoj strani

Drugi val korone u BiH svršava 7. rujna!

"Koristimo Gausovu krivu (matematički model se bazira na radu čuvenog njemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa koja se pomjera na dnevnoj razini", kazao je profesor Kočović
Sci-Tech / Znanost | 23. 07. 2020. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini najgori je dan od početka pandemije koronavirusa, jer je u protekla 24 sata zaraženo još 346 osoba.

"Drugi val koronavirusa u Bosni i Hercegovini trebalo bi da se završi oko 7. rujna, a u Srbiji dva dana kasnije", posljednja je procjena profesora Petra Kočovića koji je sa svojim timom napravio matematički model za praćenje pandemije u svijetu.

"Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnoj razini stanje u svih 216 država. Koristimo Gausovu krivu (matematički model se bazira na radu čuvenog njemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa koja se pomjera na dnevnoj razini. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim valovima", rekao je Kočović, prenosi Radiosarajevo.ba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 2.377 pacijenata, dok je trenutno aktivno 2.787 slučajeva pozitivnih na COVID-19. Od 115 potvrđenih smrtnih ishoda u Federaciji BiH, 75 (65,22 posto) osoba je muškog i 40 (34,78 posto) ženskog spola. Što se tiče starosne strukture, 80 preminulih pacijenta (69,56 posto) je imalo preko 65 godina", istaknuli su iz Zavoda.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar trenutno se liječi 11 bolesnika. Od toga 2 bolesnika su na strojnoj invazivnoj potpori.

Kopirati
Drag cursor here to close