Restauriran

Dobro očuvan kostur dinosaura mogao bi biti prodan za 1,2 milijun eura

Neobično dobro očuvan kostur dinosaurura, kamptosaurus poznat kao Beri, koji datira iz perioda kasne jure pre oko 150 miliona godina, biće na aukciji u Parizu sljedećeg mjeseca.
Sci-Tech / Znanost | 18. 09. 2023. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinosaur, koji je prvi put otkriven 1990-ih u američkoj državi Wyoming, prvobitno je restaurirao 2000. godine paleontolog Berry James, po kome je i dobio ime.

Talijanska laboratorija Zoik, koju je prošle godine kupio Berry, izvela je dodatne restauratorske radove na kosturu koji je 2.1 metara visok i pet metara dugačak, piše Reuters.

''Riječ je o izuzetno očuvanom primjerku, što je prilično rijetko''. rekao je Alexandre Giquelloiz pariške aukcijske kuće "Hotel Drouot" gdje će se održati prodaja.

''Uzmimo samo za primjer lubanju, ona je potpuna 90 posto, dok je ostatak dinosaura - kostur, potpun 80 posto'', rekao je.

Primjeri dinosaura na tržištu umjetnina i dalje su rijetki, s ne više od nekoliko prodaja godišnje, diljem svijeta'' rekao je Giquello.

Očekuje se da će kostur koji će javnosti biti prikazan sredinom listopada, prije prodaje, postići cijenu od 1,2 milijun eura.

Kopirati
Drag cursor here to close