Testno razdoblje

Zoom počeo prikazivati reklame

Kompanija je promijenila svoja pravila o privatnosti kako bi bila kompatibilna novitetom. Zoom neće koristiti sadržaj sa sastanaka, webinara i chatova za "marketing, promocije i oglašavanje treće strane".
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 11. 2021. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici koji koriste aplikaciju Zoom počeli su primjećivati reklame. Zoom je započeo testni period prikazivanja reklama korisnicima koji njegove usluge koriste besplatno.

Reklame se prikazuju u browseru nakon završetka razgovora, a vidljive su samo nakon razgovora čiji su domaćini drugi Basic korisnici. Testiranje prikazivanja reklama je ograničeno na određene zemlje.

Kompanija je promijenila svoja pravila o privatnosti kako bi bila kompatibilna novitetom. Zoom neće koristiti sadržaj sa sastanaka, webinara i chatova za "marketing, promocije i oglašavanje treće strane",

Partneri kompanije za oglašavanje bi mogli koristiti cookiese za praćenje aktivnosti korisnika na Zoomovoj web stranici, ali se oni mogu blokirati putem Zoomovog alata za upravljanje cookiesima, prenos tech-portali.

Zoom očekuje da će mu program reklamiranja "omogućiti da podržava investicije i nastavi pružati besplatnim Basic korisnicima pristup robusnoj platformi".

Basic korisnici mogu sudjelovati u neograničenom broju sastanaka, ali su limitirani na 30 minuta poziva jedan na jedan te na 40 minuta grupnih sastanaka. Također, nemaju nikakav cloud servis za pohranu snimaka sastanaka niti pristup opcijama kao što su transkripti.

Zoom je postao ključni alat za milijune korisnika kada se masovno radilo od kuće zbog pandemije koronavirusa. Mnogi su odabrali besplatni plan jer nudi solidne mogućnosti.

Zbog toga ne traba biti čudno to što se Zoom okrenuo reklamama, koje bar zasad nisu nametljive i poštuju privatnost korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close