Korona je pormetila sve

Zbog korone će kasniti početak prodaje novih modela Appleovih telefona

Glasine kažu da će se dva modela nove generacije iPhonea u prodaji pojaviti tijekom listopada, a druga dva modela u studenom.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 08. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se svijet i dalje bori s epidemijom koronavirusa, a pred nama je neizvjesna jesen, tehnološke kompanije pokušavaju nastaviti s uobičajenim poslovanjem prilagođenim novom normalnom.

Google je tako jučer predstavio novi model pametnog telefona, sutra će nam Samsung pokazati na kojim su telefonima radili tijekom proteklih mjeseci, a i Apple se priprema za svoj najvažniji događaj svake godine - rujansko predstavljanje novih modela smartphonea.

Kao i sve, odnosno većina konferencija i događaja posljednjih mjeseci, novi modeli iPhonea bit će predstavljeni u virtualnom okruženju, a prvi put Apple bi na jednom eventu mogao predstaviti čak četiri nova modela svojih telefona, javlja Zimo.

Ako ćemo vjerovati glasinama, koje su posljednjih godina prilično točne kada je Apple u pitanju, možemo očekivati model dijagonale ekrana 5,4 inča, dva 6,1-inčna telefona i najveći iPhone dosad s ekranom dijagonale 6,7 inča.

Iako se još ne govori o cijenama, dva modela (5,4-inčni i jedan 6,1-inčni) trebala bi biti cjenovno povoljnija (što god da to znači kada je Apple u pitanju) te će imati dvije stražnje kamere, dok bi jedan 6,1-inčni uređaj te iPhone s ekranom dijagonale 6,7 inča trebali biti skuplji, premium uređaji koji će imati tri stražnje kamere.

Nakon što su iz Applea prošli tjedan objavili kako će ove godine lansiranje novih modela biti odgođeno zbog problema s koronom i lancem nabave, jučer smo saznali kada bi se novi modeli mogli pojaviti u prodaji. Prema tim informacijama, novi modeli na tržištu bi se trebali pojaviti u dva vala.

Prvo, sa zakašnjenjem od dva do četiri tjedna u odnosu na uobičajeno vrijeme prodaje, što znači negdje tijekom/krajem listopada, na tržištu bi se trebala pojaviti dva modela s 6,1-inčnim ekranima. Oko dva tjedna nakon toga, vjerojatno tijekom studenog, u prodaji bi se trebala pojaviti i ostala dva uređaja.

Sva 4 modela novih iPhonea trebala bi imati OLED ekrane i podršku za 5G, a kakve će sve novitete donijeti i koliko će stajati, trebali bismo saznati na konferenciji koju očekujemo u prvoj polovici rujna.

Svi modeli iPhonea 12, kako smo već ranije pisali, mogli bi donijeti i jedno neugodno iznenađenje za sve kupce, a to je da se u pakiranjima vjerojatno neće isporučivati punjač, ni slušalice.

Kopirati
Drag cursor here to close