Masa novih gadgeta

Xiaomi u Münchenu predstavio nove usisavače, sat, tablet i slušalice

Xiaomi je na svom nedavnom događaju u Münchenu predstavio brojne uređaje, među kojima je i potpuno nova serija usisavača za mokro-suho usisavanje.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 10. 2022. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim Xiaomi 12T i 12T Pro mobitela, Xiaomi je ovog utorka u Münchenu predstavio širok spektar AIoT uređaja – Robot Vacuum X10+, Truclean W10 Wet Dry Vacuum Series, Smart Band 7 Pro, Redmi Pad te Redmi Buds 4 Pro i Redmi Buds 4.

Xiaomi Robot Vacuum X10+

Robot Vacuum X10+, najnoviji je dio Xiaomijeve linije robota za usisavanje. Ovaj robotski usisavač dolazi uparen s inteligentnom baznom stanicom, može isprazniti smeće u vlastitu kantu za otpatke, očistiti jastučiće za brisanje, napuniti spremnik za vodu, održavati krpu za brisanje vlažnom i samostalno se sušiti kako bi se izbjeglo zadržavanje vlage kad se ne koristi.

Osim toga, prilagođen je i za čišćenje svih vrsta podova. Primjerice, mop se može sam podići kad ugrađeni ultrazvučni senzor automatski detektira tepihe, istovremeno skupljajući čestice prašine snagom usisavanja od 4.000 Pa. Kada je potrebno ukloniti tvrdokorne mrlje s poda, jastučići za brisanje s dvostrukom rotacijom mogu brisati pod pritiskom.

Robot Vacuum X10+ pokreće patentirani sustav S-Cross AITM, koji mu omogućuje da izbjegava predmete na ruti čišćenja. Ovaj robotski usisavač također dolazi s dvolinijskim laserom, RGB kamerom te LDS navigacijom. Xiaomi ističe i TÜV Rheinland certifikat usklađen sa standardima kibernetičke sigurnosti i zaštite privatnosti korisnika.

Zainteresirani kupci mogu kupiti Robot Vacuum X10+ za 899 EUR.

Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum Series

Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum serija sastoji se od dva modela – Truclean W10 Ultra Wet Dry Vacuum i Truclean W10 Pro Wet Dry Vacuum. Oba modela mogu usisavati, brisati i ribati te su pogonjeni inteligentnim sustavom detekcije prljavštine, koji im pomaže da automatski prilagode snagu čišćenja.

Xiaomi Truclean W10 Ultra Wet Dry Vacuum opremljen je načinom čišćenja na visokoj temperaturi od 75°C. Također se može samostalno čistiti, puniti vodom i automatski sušiti pomoću pametne bazne stanice. S druge strane, Pro model ima valjkastu četku i ručku podesivu pod kutom od 90 stupnjeva, stoga je prilagođeniji za kućanstva s teško dostupnim kutovima i rub.

Xiaomi Truclean W10 Ultra Wet Dry Vacuum je dostupan po cijeni od 799 EUR, a Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum Series po cijeni od 559 EUR.

Xiaomi Smart Band 7 Pro

Smart Band 7 Pro dolazi s 1,64-inčnim pravokutnim AMOLED zaslonom te nudi praćenje preko 110 sportova. Novost je ugrađeni GNSS sustav, koji omogućuje brže pozicioniranje i točnije praćenje rute. Tu je i otpornost od 5 ATM te baterija koja navodno može izdržati do 12 dana korištenja.

Kad je riječ o dizajnu, Smart Band 7 Pro ima više od 150 izgleda brojčanika, dvije boje remena s osam različitih opcija. Zainteresirani ga kupci mogu nabaviti po cijeni od 99,90 EUR.

Redmi Pad

Redmi Pad može se pohvaliti 10,61-inčnim zaslonom od 90 Hz te činjenicom da je prvi tablet na svijetu koji je dobio SGS certifikat niskog vizualnog zamora. Xiaomi ističe i njegove četverostruke zvučnike opremljene Dolby Atmos tehnologijom. Pogoni ga Helio G99 SoC.

S prednje strane ima kameru od 8 MP s FocusFrame tehnologijom, koja je, kako tvrde iz Xiaomija, kalibrirana za grupne videopozive. Za autonomiju je zaslužna baterija od 8.000 mAh, koja dolazi s podrškom za 18-vatno brzo punjenje, javlja Bug.

Redmi Pad dostupan je po cijeni od 279 EUR.

Redmi Buds 4 Pro i Redmi Buds 4

Redmi Buds 4 Pro i Redmi Buds 4, najnovije su slušalice u Xiaomijevoj ponudi. Jedna Redmi Buds 4 slušalica s jednim punjenjem može trajati šest sati, dok slušalica Pro inačice u istim uvjetima može pružiti i do devet sati slušanja glazbe.

Oba modela dolaze s poništavanjem buke pri razgovoru, no Redmi Buds 4 ima dva mikrofona, dok Pro verzija ima tri. Za identifikaciju ljudskog glasa i okolne buke, zaslužni su AI algoritmi govora. Slušalice Redmi Buds 4 Pro dostupne su po cijeni od 80 EUR, dok obične, Redmi Buds 4, koštaju 55 EUR.

Kopirati
Drag cursor here to close